Czy mierzył ktoś miernikiem ile ma standardowa szyba w Tesli przepuszczalności?
Ja mogę potwierdzić, że w innym samochodzie folia 10% przyciemnienia to było już za dużo i też musiałem zrywać. Oryginalnie to było coś ok 75% przepuszczalności. Tutaj (czyt. w Tesli) podejrzewam, że jest podobnie. Mówią na mieście, że w praktyce jest tylko jedna folia która łapie się w normie - ochronna przezroczysta, bez przyciemnienia. Stosuje się ją po to, żeby ograniczyć kradzież rzeczy z wnętrza, czy to na chwilowym postoju na parkingu czy nawet w ruchu stojąc na światłach. Taka folia utrudnia rozbicie szyby na szybko. Oczywiście jak ktoś nie ma podwójnych szyb, o co jest coraz trudniej.
Odnośnie przyciemnienia tyłu. Jak będziecie szukać miejsca w Warszawie to chętnie dołączę się do tematu jak już odbiorę samochód. Na razie planowałem pojechać do wrapster.pl, jeśli będę u rodziny. Jeśli nie, to chciałbym to zrobić na miejscu.
Chcę okleić tylne boczne i całą tylną. Będzie to pierwsza rzecz po odbiorze samochodu. Folia 50% lub 70% przyciemnienia, to jeszcze do ustalenia. Koniecznie ceramiczna.