Pulled the trigger ;)

nabrU

Moderator
- do 620 km zasięgu WLTP (TM3 LR RWD (y))
- 5,6 sek do setki,
- ładowanie DC do 250kW,
- bardzo dobra cena po ostatnich obniżkach,
- kredyt 0%,
- dodatkowe 500 GBP zniżki za użycie polecenia,

F*ck! I pulled the trigger
biggrin.gif

1689937442608.png

Trzeba pomyśleć nad zmianą avatara... :D

Last edited:

nabrU

Moderator
Świetny wybór (chyba najlepsza efektywność energetyczna z wszystkich Tesli)

TM3 RWD będzie chyba jednak bardziej oszczędna, bo mniejszą baterię wozić musi. Ale zasięgowo LR RWD jest chyba nie do pobicia i to był też ważny czynnik na plus.

i zapewne rewelacyjna cena!

Nie aż taka dobra jak w DE, ale my tu na Wyspach dużego wyboru nie mamy ze względu na kierownice po innej stronie plus u nas grantów na EV już nie ma...

Last edited:

nabrU

Moderator
Gratulacje :) będzie Pan zadowolony

Tak się mię wydaje panie Adamie (y) Choć to sedan (czyli niekoniecznie uniwersalny bagażowo), matrixy nie działają, wycieraczki żyją własnym życiem, żar się leje z nieba podobno przez szklany dach itp, kolor nie taki ciekawy jak ID.3 ;) Ale przynajmniej @Michal przestanie do mnie wyjeżdżać, że wspieram 'trucicieli' :p

elektryk

Pionier e-mobilności
Tak się mię wydaje panie Adamie (y) Choć to sedan (czyli niekoniecznie uniwersalny bagażowo), matrixy nie działają, wycieraczki żyją własnym życiem, żar się leje z nieba podobno przez szklany dach itp, kolor nie taki ciekawy jak ID.3 ;) Ale przynajmniej @Michal przestanie do mnie wyjeżdżać, że wspieram 'trucicieli' :p
No ale dzięki sceptycznemu podejściu możesz się już tylko pozytywnie zaskoczyć :)

Michal

Moderator
Lepiej napisz z czyjego polecenia skorzystałeś ;)

marco_25

Pionier e-mobilności
Mam tylko nadzieję że osąd pozostanie obiektywny. Udanego użytkowania, jak to mawiał klasyk pan Czesio budowlaniec: Szefuniu będzie pan zadowolony ;)

nabrU

Moderator
Lepiej napisz z czyjego polecenia skorzystałeś ;)

Nie wiedziałem, czy 'polskie' polecenia działają na angielskie zamówienie., więc nie chciałem ryzykować i użyłem referala kolegi Anglika, który zamówił też LR RWD kilka godzin przede mną.

Przejście na jasną stronę mocy. Ciekawe czy dostaniesz taką z kierownicą po lewej stronie i chwytakiem. :p

Spokojna Twoja, kierownica na pewno będzie na właściwym (dla UK) miejscu.

Mam tylko nadzieję że osąd pozostanie obiektywny.

Nie ma idealnych samochodów, więc czy to ID.3 czy TM3 zawsze są jakieś wady i zalety.

Udanego użytkowania, jak to mawiał klasyk pan Czesio budowlaniec: Szefuniu będzie pan zadowolony ;)

Hmm, niestety mój start z Teslą na razie idzie jak po grudzie, bo coś mają jakiś problem z transferem aplikacji o kredyt. Tesla CS twierdzi, że pracują nad tym i podobno sprawa ma być rozwiązana w przyszłym tygodniu. Więc na razie mam nr zamówienia i VIN i czekam....

Screenshot 2023-07-20 192437.png