Pytania przed zakupem

daniel

Señor Meme Officer

kamilthusz

Posiadacz elektryka
Kosztowal :)
A LR za 215kzl…. Znow uzywki dostana po dupie na cenie…
Mnie personalnie to jakoś nie boli, więcej niż staniał już mi na paliwie zaoszczędził, a nawet na plus bo pojawiła się myśl zastąpienia drugiego gruza Tesla 😄 Te ceny robią kosmiczne wrażenie na tle konkurencji, po dopłacie to już bardziej rewiry cenowe małych suwów i średnio doposażonych kompaktów.

zlp

Pionier e-mobilności

krzyss

Pionier e-mobilności
Mnie personalnie to jakoś nie boli, więcej niż staniał już mi na paliwie zaoszczędził, a nawet na plus bo pojawiła się myśl zastąpienia drugiego gruza Tesla 😄 Te ceny robią kosmiczne wrażenie na tle konkurencji, po dopłacie to już bardziej rewiry cenowe małych suwów i średnio doposażonych kompaktów.
Nooo… kolezanka kupila Yarisa Cross na wypasie za 169kzl 😳

kamilthusz

Posiadacz elektryka
Nooo… kolezanka kupila Yarisa Cross na wypasie za 169kzl 😳
Zdaje sobie sprawę, w zasadzie o tym myślałem pisząc posta, znajomy też się przymierza. Tak na marginesie nie jeździłem gorszym nowym samochodem. Wykończenie, ryk silnika, dynamika, wszystko poniżej Dacii, a konkurencyjny kamiq albo kaptur to poważne premium. Zwykły yaris przy nim robi bardzo dobre wrażenie.

nabrU

Moderator
Panowie @cooler i @zlp

Dla przypomnienia, pytanie na które odpowiedziałem było takie:
To ile więcej powinna przejechać lr rwd?

Moja odpowiedź taka:

Tutaj w UK przejeżdża max. 340 mil czyli te 550 km

Na co cooler nie mógł wytrzymać i aż skasował napisanego posta z komentarzem 'przesadzona reakcja na nierealne dane'. A potem oczywiście dodał post, że moje dane są do 'doopy' bo za wolno jeżdżę, bo dane muszą być z autostrady. Przecież podałem z jakiego kraju te dane (bo wiadomo 70mph, łagodne zimy itp). Gdy podałem dane z niemieckiej autostrady to też było źle bo prędkość średnia za mała itp. :rolleyes:

Obaj nie posiadacie samochodów o które pyta twórca wątku, ale jak się pojawię ze swoimi realnymi danymi, to zaraz macie 'uczulenie' na mnie i musicie coś napisać. Serio Panowie mam ochotę Was obu wrzucić do 'ignore' :sick:

daniel

Señor Meme Officer
Zakładasz, że wszędzie na drogach są korki.
A nie każdy jeździ tylko w godzinach szczytu po Warszawie czy Londynie.
Wcale nie zakładam korków. Zawsze jak ktoś jedzie +X km/h szybciej to spotka kogoś na drodze. Jak to się często składa ten na prawym pasie będzie dojeżdżał do tira, a ten na lewym będzie cisnął szybciej i będzie zaskoczony, że ten z prawego "mu wymusił". Albo ten z prawego będzie musiał hamować przed tirem, bo prędka szlachta na lewym ma pierwszeństwo.

zlp

Pionier e-mobilności
Wcale nie zakładam korków. Zawsze jak ktoś jedzie +X km/h szybciej to spotka kogoś na drodze. Jak to się często składa ten na prawym pasie będzie dojeżdżał do tira, a ten na lewym będzie cisnął szybciej i będzie zaskoczony, że ten z prawego "mu wymusił". Albo ten z prawego będzie musiał hamować przed tirem, bo prędka szlachta na lewym ma pierwszeństwo.
Mam wrażenie, że na siłę starasz się coś udowodnić albo mylisz autostradę z torami kolejowymi.