U mnie brak było czynnika, po napełnieniu okazało się że zatarty jest kompresor klimatyzacji. Po wymianie na nowy, plus kilku innych rzeczy, wszystko działa, tzn. grzanie i chłodzenie.Witam , mam podobną sytuację. Po napełnieniu klimy dalej auto nie chłodziło ani nie grzało. Pompa ciepła gdy chodziła robiła spory hałas teraz jest cisza a ogrzewanie działa dzięki grzałce.
Jeśli ktoś może miał taki przypadek proszę o pomoc.
Ostrożnie. Nie masz też chłodzenia baterii. W marcu to nie problem, ale w czerwcu już tak. Sprawdź sprężarkę klimy. Jeśli hałasowała to pewnie się w końcu zatarła. Jeśli dodawałeś czynnika ale nie uzupełniłeś oleju to jej nie pomogło.Witam , mam podobną sytuację. Po napełnieniu klimy dalej auto nie chłodziło ani nie grzało. Pompa ciepła gdy chodziła robiła spory hałas teraz jest cisza a ogrzewanie działa dzięki grzałce.
Jeśli ktoś może miał taki przypadek proszę o pomoc.
Absolutnie żadnychJakie błędy wyrzuca komputer?
Podczas załączania zasilania samochodu, oprócz charakterystycznego cykania termostatów, słychać także trzy, cztery metaliczne odgłosy. Wentylator pompy ciepła chodzi bardzo lekko. Nie ma najmniejszych uszkodzeń mechanicznych. Włączaliśmy klimatyzację pod nagrzewnicą oraz ogrzewanie w chłodną pogodę. Pompa działa po nabiciu 400 gr do łącznie 1 kg czynnika prawidłowo. Wentylator jednak nie włącza się. Wcześniej działał tak, że się ludzie stojący na światłach oglądali. Teraz jest cisza. Mój mechanik twierdzi, że ten wentylator winien załączać się w określonych warunkach. Ale ja wiem, że on dotychczas chodził stale podczas pracy PC. Czy ktoś mógłby mi pomóc?Absolutnie żadnych