Rodzinny elektryk do 225k? Czy Tesla Y jest bezkonkurencyjna?

SokolEV

Posiadacz elektryka
Cześć,

rozglądam się za elektrykiem rodzinnym z dopłatą do 225k. W ostateczności może być maks do 248k, bo biorę na firmę 50/50 ale Tesla mi się mieści w 225k, więc do tego porównuję. Oczekuję sporo miejsca w środku, sporo miejsca w bagażniku/ach, komfortowej jazdy. Jesteśmy wysoką rodziną, więc samochód musi przejść pozytywnie test dwumetrowca. Poza tym interesuje mnie to co wszystkich generalnie, czyli zasięg, prędkości ładowania itd.

Model Y mi się podoba, jeździłem, spełnia moje wymagania. Dodatkowo na plus atrakcyjny leasing. Tak się w niego zapatrzyłem, że nie widzę dla niego konkurencji. Pytanie czy takowej nie ma, czy jestem zaślepiony po prostu i jednak powinienem rozważyć jakieś inne auto?

piotrpo

Pionier e-mobilności
Ja tylko chciałem dopytać - masz asystenta parkowania i LR AWD za 230 k zł? Bo mi wychodzi tyle dokładnie za czerwonego RWD z tym parkowaniem...
Nie mam asystenta parkowania, kupiłem za trochę więcej LR AWD przed obniżkami. Nie uważam kupna tej opcji za ~20k za dobry pomysł. Jeżeli kiedyś w tym pakiecie znajdzie się coś sensownego, będę się zastanawiał.

kaktus

Posiadacz elektryka
Nie mam asystenta parkowania, kupiłem za trochę więcej LR AWD przed obniżkami. Nie uważam kupna tej opcji za ~20k za dobry pomysł. Jeżeli kiedyś w tym pakiecie znajdzie się coś sensownego, będę się zastanawiał.
Szczególnie że zawsze można to dokupić w przyszłości :) na dziś też nie uzasadniłbym sobie tego wydatku

piotrpo

Pionier e-mobilności
Szczególnie że zawsze można to dokupić w przyszłości :) na dziś też nie uzasadniłbym sobie tego wydatku
W tym pakiecie, jak na razie to jedyna funkcja, która coś faktycznie zmienia. Tylko 20k to absurdalna cena jedynie za to. Do tego miałem w poprzednim samochodzie taką funkcję, którą przez 5 lat odpaliłem z 3 razy, żeby przetestować i doszedłem do wniosku, że jej nie chcę używać.