Rozładowywanie się baterii na postoju

Yossarin

Nowy na Forum
Sorry, ale widzę, że nadal nie rozumiesz. Nie trzeba mieć nic wpięte w porty USB. Chodzi o to, że one nie usypiają po 15 minutach tylko są cały czas aktywne o ile aktywowałeś tą funkcję o której napisałem powyżej, a w związku z tym samochód też nie usypia.

Zerknij w apkę (po jakimś czasie od jej ostatniego uzycia) i sprawdź jaki masz status samochodu w lewym górnym rogu pod pojemnością baterii. Jak ma status np. 'zaparkowany' to znaczy, że z jakiegoś powodu nie usypia i przez to zużywa więcej baterii.

Raczej nic z tym zdalnie nie zrobisz.

Czyli jaki jest komunikat w appce jeśli samochód jest uśpiony? Mój akurat jest w garażu poza zasięgiem i mam “ostatnio widziany xxx godzin temu”

jezrdnag

Zadomawiam się
Nie chodzi czy masz coś wpięte, ale czy porty USB masz aktywne w ustawieniach samochodu.

View attachment 29374
Dokładnie. Miałem ten sam problem. Samochód nie zasypiał. Przez tydzień testowałem różne opcje w ustawieniach, a nie zaglądałem do ,,keep accessory power on" bo byłem święcie przekonany że tego nie włączałem. Myliłem się. Samochód nie zasypiał bo ta opcja była ,,za ptaszkowana" i pożerała prąd na postoju. Przy okazji dowiedziałem się że utworzone harmonogramy ładowania również wybudzają samochód nawet gdy nie jest podłączony do sieci.

Masta20PL

Zadomawiam się
Mi ten summon dużo energii brak, mam wyłączone teraz od ostatniego ładowania czyli 12h nie zabrał ani kilometra.

Najnowsze dyskusje