Rozładowywanie się baterii na postoju

Yossarin

Nowy na Forum
Sorry, ale widzę, że nadal nie rozumiesz. Nie trzeba mieć nic wpięte w porty USB. Chodzi o to, że one nie usypiają po 15 minutach tylko są cały czas aktywne o ile aktywowałeś tą funkcję o której napisałem powyżej, a w związku z tym samochód też nie usypia.

Zerknij w apkę (po jakimś czasie od jej ostatniego uzycia) i sprawdź jaki masz status samochodu w lewym górnym rogu pod pojemnością baterii. Jak ma status np. 'zaparkowany' to znaczy, że z jakiegoś powodu nie usypia i przez to zużywa więcej baterii.

Raczej nic z tym zdalnie nie zrobisz.

Czyli jaki jest komunikat w appce jeśli samochód jest uśpiony? Mój akurat jest w garażu poza zasięgiem i mam “ostatnio widziany xxx godzin temu”

jezrdnag

Zadomawiam się
Nie chodzi czy masz coś wpięte, ale czy porty USB masz aktywne w ustawieniach samochodu.

View attachment 29374
Dokładnie. Miałem ten sam problem. Samochód nie zasypiał. Przez tydzień testowałem różne opcje w ustawieniach, a nie zaglądałem do ,,keep accessory power on" bo byłem święcie przekonany że tego nie włączałem. Myliłem się. Samochód nie zasypiał bo ta opcja była ,,za ptaszkowana" i pożerała prąd na postoju. Przy okazji dowiedziałem się że utworzone harmonogramy ładowania również wybudzają samochód nawet gdy nie jest podłączony do sieci.