Rozszerzona gwarancja; Przedłużenie gwarancji; Extended warranty TESLA; Helvetia

cooler

Pionier e-mobilności
@cooler pisał że ten cały system chłodzenia/grzania na pewno się zepsuje w każdym aucie, a to dość droga naprawa.
Straszył, czy to fakt?
Bo opinie @cooler ’a w sumie trzeba traktować z dystansem, znając jego fatalny egzemplarz i nastawienie z tym związane.
Może tak a może nie.
W różnych wątkach forum odnajduję pomału wszystkie awarie jakie miałem, ciekawe tylko dlaczego niektórym wychodziły dużo później... Czy to wynika ze sposobu w jaki użytkuję auta? Ogólnie mówiąc dużo jeżdżę w każdych warunkach i nigdy żadnego auta nie oszczędzałem.
Ja w każdym razie nie wykupuję rozszerzonej gwarancji, w razie czego stać mnie żeby zapłacić za naprawę, ale nie mam zamiaru z góry przepłacać. Zrobił się spory rynek części zamiennych używanych, kosztujących 1/5 ceny nowych, wymianę/naprawę części rzeczy mogę zrobić poza Teslą.
Najdroższe elementy ciągle mają gwarancję do 192k km i to mi wystarczy.

slow.sasquatch

Posiadacz elektryka
Duzo padlo tych pomp… mnie dziwi ze moja nie padla… moze sie dotarla ?
Ogolnie koszt pompy to mniej wiecej koszt tego ubezpieczenia. Jesli chcesz dluzej zostac z tym autem to moze warto kupic.
Ja zaryzykowalem i na razie jakos sie zyje ;)

Jakoś od 2023 są zmienione i te już nie padają. Od którego nr VIN - nie mam pojęcia...