Michał spod Krakowa
Pionier e-mobilności
Gdy szklanka jest do połowy pełna, ktoś musiał ukraść należną mi część. Hańba!
Nie jestem na bieżąco. Gdzie się takie huby otwierają?Czynników jest wiele. Niemniej jakoś konkurencji udaje się otwierać huby w ilościach większych. Owszem, nie tak dużej jak Teslowe, ale nadal 5-6 ładowarek 300 kW to zdecydowanie więcej niż 4 ładowarki dzielące jedno 250 kW.
Nie jestem na bieżąco. Gdzie się takie huby otwierają?
Warszawa Jerozolimskie (po jednej stronie Polenergia 4x300 kW + 2 x 240 kW, po drugiej EkoEn 6x350 kW). Nadarzyn EkoEn 4x350 kW), GreenWay MOP Malankowo 4x200 kW z każdej strony autostrady.Nie jestem na bieżąco. Gdzie się takie huby otwierają?
I tak dla porównania Tesla - konkurencja w jednej lokalizacji w PL - mianowicie Radomsko - tak tak, to jest to miejsce, które wygrało głosowanie w Q2 2023 czyli 2 lata temu.
Skoro Tesla nic sobie nie robi z głosowań, to po co je urządza? By "gawiedź" miała Igrzyska wirtualne?Głosowania Tesli, hmmm. Toć to pobożne życzenia gawiedzi są, a nie realizm. Można by sprawdzić, gdzie w Europie coś z tych głosowań powstało w ciągu tych ostatnich 2 lat.
Owszem. Ale równie prawdziwe jest twierdzenie, że nieistniejące SuC Tesli nie działają nigdy, czyli w ogóle nie można na nich polegać. Zatem w Polsce zdecydowanie bardziej prawdopodobne jest, że skutecznie naładujesz się na ładowarce firmy trzeciej niż na SuC.W ładowarkach Tesli super jest to, że praktycznie zawsze działają, przynajmniej 4 wtyczki wszędzie i bajecznie prosta obsługa. Dużo uwag można mieć co do niektórych lokalizacji, za daleko od głównego szlaku, oraz do mocy ładowania przy pełnym obłożeniu.