vista-LASH-resident
Posiadacz elektryka
Z drugiej strony, czy jest sens wchodzić w segment skazany na wymarcie?A Dino czasem nie miało wchodzić w mini stacje paliwowe przy każdym sklepie?
Może niech pozostaną przy stacjach elektrycznych?
Z drugiej strony, czy jest sens wchodzić w segment skazany na wymarcie?A Dino czasem nie miało wchodzić w mini stacje paliwowe przy każdym sklepie?
Zanim ten segment wymrze, to stacje będą wymagały remontu. Nie ma co zaklinać rzeczywistości. W rekordowym jak do tej pory 2023 udział EV w rejestracjach nowych samochodów to 3.6%, a wciąż mamy nie wiadomo ile milionów ICE. O ile inwestowanie przez Dino w stacje benzynowe ma sens biznesowy, bo coś tam na paliwie zarobią, a przy okazji klient pójdzie do sklepu, to rozwijanie sieci ładowania jest mocno perspektywiczną decyzją, szczególnie patrząc na to gdzie zwykle te markety są - między remizą a kościołem.Z drugiej strony, czy jest sens wchodzić w segment skazany na wymarcie?
Może niech pozostaną przy stacjach elektrycznych?
Odebrawszy auto z salonu żeby dojechać do Gdańska musieliśmy sie 2 razy ładować.
Dokładnie to samo tu piszę, to mnie co niektórzy od onuc wyzywają. Co gorsze, tym ICE rycząc i nie dymiąc zajedziesz na autostradzie 2-3 razy dalej, Gdzie ten postęp się pytam? Fakty to fakty, napęd jest świetny, baterie i infrastruktura ssie.Mam takie co jest ciche i też takie co ‚ryczy’ (chociaż nie dymi ). Z nowinek miałem Starlinka od momentu w którym był dostępny w Polsce więc nie uważam się za zapóźnionego. Takie motoryzacyjne ‚nowinki’ już kiedyś były chociażby jak Vw Garbus który zmotoryzował Europę - wg mnie na takim właśnie etapie są elektryki. Jak dla mnie problemem elektryków nie jest brak SuC ale ich realny zasięg. Odebrawszy auto z salonu żeby dojechać do Gdańska musieliśmy sie 2 razy ładować. View attachment 17645
Robiłem taką samą trasę i również ładowałem się 2 razy, ale głównie z powodu strachu "co będzie jak się rozładuje", "co będzie jak karta nie zadziała", "a może ładowarka będzie zajęta/zepsuta". Nie twierdzę, że EV w tej chwili jest równie bezproblemowe jak ICE, ale opinie o elektrykach w Internecie i paradoksalnie edukacyjne filmiki z gatunku "jak żyć z EV" ryją banię.Rozumiem, że odbierałeś z Katowic, bo z Ząbek to udałoby się w teorii bez ładowania (wyjeżdżając z SOC 100%).
Fakty to fakty, napęd jest świetny, baterie i infrastruktura ssie.
Robiłem taką samą trasę i również ładowałem się 2 razy, ale głównie z powodu strachu "co będzie jak się rozładuje", "co będzie jak karta nie zadziała", "a może ładowarka będzie zajęta/zepsuta".