Shell ReCharge - użytkowanie

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Pod apkę mam podpięte konto z możliwością płatności wielowalutowych. Nie ma żadnego problemu z automatycznym pobieraniem należności, a faktura przychodzi na maila. Z tym że następuje ono mniej więcej raz w miesiącu. Najdalej gdzie używałem fizycznej karty schell to był półwysep Gargano na południu Włoch.

refi1234

Posiadacz elektryka
Ciekawe czy konto mamy takie samo?
Jeśli tak to można Ci udostępnić, to sobie przelejesz z nr faktury Oczywiście jak chcesz, bo może to być moje konto i :)
Na probe fragmenty
DE 79 5032 xxxx 3000 xxxx 67

Ja na razie nie mam zadnego numeru konta. Jak przyjdzie (przy 2-gim wezwaniu jak mniemam) to sprawdze zgodnosc i dam Ci znac.

refi1234

Posiadacz elektryka
Pod apkę mam podpięte konto z możliwością płatności wielowalutowych. Nie ma żadnego problemu z automatycznym pobieraniem należności, a faktura przychodzi na maila. Z tym że następuje ono mniej więcej raz w miesiącu. Najdalej gdzie używałem fizycznej karty schell to był półwysep Gargano na południu Włoch.

Podpialem przy rejestracji karte wielowalutowa. Aby tego dokonac Shell obciazyl testowo konto i dopiero wtedy sie pojawila w apce, widze tez to obciazenie na karcie wiec jest zgodnosc. Pomimo tego mam kwote do zaplaty w apce, nic nie pobrali i nie wiem jak zaplacic (juz od prawie 3 tygodni).

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Podpialem przy rejestracji karte wielowalutowa. Aby tego dokonac Shell obciazyl testowo konto i dopiero wtedy sie pojawila w apce, widze tez to obciazenie na karcie wiec jest zgodnosc. Pomimo tego mam kwote do zaplaty w apce, nic nie pobrali i nie wiem jak zaplacic (juz od prawie 3 tygodni).
Poczekaj spokojnie. Z tego co pamiętam, bo dawno nie korzystałem, najpierw przychodzi faktura a z takiego konta zejdzie dopiero po jakimś czasie.

damsas-40

Zadomawiam się
Ok, ciekawe rozwiązanie - dzieki.

Czy jeszcze ktoś może to potwierdzić ?
Czy może robi to w inny sposób?
Przy wezwaniu do zapłaty podają nr konta. Trzeba zrobić przelew. Z karty mi nie pobiera automatycznie w przeciwieństwie do karty Enel X, gdzie też początkowo były problem z kartą, ale support po kilku próbach rozwiązał problem. We Włoszech wszystko działało jak należy. Po uzyciu karty Shell musiałem robić przelew.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Na przelewie trzeba podać numer faktury? Dostałem fakturę około 2 tygodnie temu, mam podpięte konto z którego mogą sciagnac ale jak do tej pory nie ściągnęli. A na fakturze podali konto w NL, więc niby mógłbym zapłacić. Nie podali terminu zapłaty na fakturze.

To moja pierwsza faktura z Shell Recharge, więc nie wiem czy czekać jeszcze aż ściągną sami, czy im przelać.

sabrez

Zadomawiam się
Płacicie jakiś abonament za tą kartę?