Skandaliczna jakość samochodu

v460

Fachowiec
Ja też uważam, że nie ma co ingerować w wolność słowa. To wartość najwyższa i ponadczasowa.
Każdy pisze co uważa i ma do tego prawo. Jeden w to wierzy, inny polemizuje i ma z tego bekę. Tyle. Zwykła rzecz.

PS.
Wątek mógłby być wartościowy, gdyby nie był nacechowany emocjonalnie i przegięty w stopniu karykaturalnym.

Last edited:

kARPIU

Fachowiec
Dla mnie ten temat moglby byc juz zamkniety. Nic nie wnosi a im dalej tym głębiej w czarny las. Temat klapy i lakieru na progach zostal poruszony miliard razy i ciagle wraca. Naprawde ma to czemus służyć? Komuś pomóc? Szczerze wątpie
Do momentu powstania tego watku uważałem to forum za baze wiedzy, nie ukrywam że mało sie dzieje ale towarzystwo przednie i przeważnie służące pomocą za co dziekuje.
A teraz...takie polskie narzekanie na wszystko czyli na nic
No nic, licze ze powstana rownie aktywne tematy jak ten np o poprawie niedociągnięć producenta poparte zdjęciami

Tad

Zadomawiam się
z punktu widzenia użytkownika Tesli to chyba najważniejsze byłoby zestawienie: dany problem -> jak sobie z nim najlepiej poradzić
To że będziemy sobie pokazywali dziurki na zdjęciach niewiele wnosi.
Dla mnie ten wątek był do pewnego stopnia pomocny przed odbiorem. Pewnie spojrzałem trochę dokładniej na parę rzeczy.
W tym czasie co odbierałem, odbierała jakaś kobieta, która ewidentnie poprosiła jednego z niemieckich youtuberów o pomoc. Odbierali wersję Performance i zrobił to ze 3 razy szybciej niż ja i jeszcze zdążył jej "pierdzenie" zaprezentować.

Michal

Moderator
Jeszcze jedna rzecz w kwestii niemożliwości rezygnacji z odbioru w przypadku leasingu - przewinął się tutaj chyba taki wątek. Wpadło mi do głowy dzisiaj rozwiązanie.
Jest coś takiego jak leasing zwrotny - trzeba kupić auto na siebie, a następnie "odsprzedać" leasingodawcy, który później wyleasinguje auto nam.

Uwaga - niestety minus jest taki, że trzeba mieć najpierw pełną kwotę do zapłaty za auto, ale plus taki, że przy odbiorze można im powiedzieć, żeby sobie wsadzili w dupę takie auto i że poczekacie na następne ;) Przy czym jak ktoś nie ma oszczędności w tej czy innej formie na takie auto, to może nie powinien go kupować, żeby później nie żałować jak się noga powinie...

nolaan

Zadomawiam się
Moi drodzy, jako że jestem świeżo po odbiorze to dzielę się swoimi odczuciami.
Okazuje się, że nie należę do teamu szczególarzy.

Ogólne spasowanie jest w porządku, jest kilka miejsc gdzie nie jest idealnie, ale też nie na tyle źle żeby wpływało ujemnie na moje poczucie estetyki. Biorąc pod uwagę to co przeczytałem w tym wątku to albo jestem wyjątkowym szczęściarzem, albo... nie kłują mnie w oczy te drobne niedociągnięcia (tam fragment kleju, tutaj jakąś lekko niespasowana uszczelka).

Jedne drzwi są ewidentnie do wyregulowania bo się niedeterministycznie zamykają. Jeden ze słupków w środku był brudny. To największe mankamenty jakie znalazłem do tej pory. Raz zawiesił się infotainment (musiałem restartować) - ale działo się to przy odpalaniu przeglądarki internetowej, w innych miejscach szalejąc nie udało mi się to.

Jestem bardzo zadowolony, auto daje mnóstwo frajdy z jazdy. Dla mnie 9/10. Niech opadną trochę emocje to wypowiem się po dłuższym użytkowaniu czy coś jeszcze nie rzuci mi się w oczy.

Bartosz

Pionier e-mobilności
Moi drodzy, jako że jestem świeżo po odbiorze to dzielę się swoimi odczuciami.
Okazuje się, że nie należę do teamu szczególarzy.

Ogólne spasowanie jest w porządku, jest kilka miejsc gdzie nie jest idealnie, ale też nie na tyle źle żeby wpływało ujemnie na moje poczucie estetyki. Biorąc pod uwagę to co przeczytałem w tym wątku to albo jestem wyjątkowym szczęściarzem, albo... nie kłują mnie w oczy te drobne niedociągnięcia (tam fragment kleju, tutaj jakąś lekko niespasowana uszczelka).

Jedne drzwi są ewidentnie do wyregulowania bo się niedeterministycznie zamykają. Jeden ze słupków w środku był brudny. To największe mankamenty jakie znalazłem do tej pory. Raz zawiesił się infotainment (musiałem restartować) - ale działo się to przy odpalaniu przeglądarki internetowej, w innych miejscach szalejąc nie udało mi się to.

Jestem bardzo zadowolony, auto daje mnóstwo frajdy z jazdy. Dla mnie 9/10. Niech opadną trochę emocje to wypowiem się po dłuższym użytkowaniu czy coś jeszcze nie rzuci mi się w oczy. tak jesteś spostrzegawczy, ja nie zauważyłem nic podczas odbioru, no może poza drzwiami pasażera, które ciężko się domykały. Tym klejem miałem uwalony samochód w wielu miejscach, ale bardzo łatwo można zetrzeć ręką.
Jesteś spostrzegawczy, ja poza ciężko zamykającymi się drzwiami pasażera nie zauważyłem nic. Klejem też miałem uwalony samochód w wielu miejscach, ale łatwo schodzi, wystarczy potrzeć palcem. Jaką wersję i kolor kupiłeś?

planzero

Fachowiec
dlaczego ma być opinia pozbawiona emocji? dziwne oczekiwania moim zdaniem. np. Tesla, którą kilka lat temu widziałem w Zurichu wzbudziła spore emocje we mnie (pozytywne). A czytanie o niskiej jakości wielu z tych aut budzi negatywne w kontekście ich ceny. Albo oglądanie zdjęć z budowy fabryki - wygląda to trochę dziadowsko niestety.
tak samo emocjonalnie podchodzę do czytania o wadach softu w VW, czy taniości plastików w tymże.