Dziś znów dłuższa ok 300km trasa w nocy soft 2022.36.2 i znów wku.w mnie bierze, jest coraz gorzej, w skrócie:
- aktywny tempomat: niepewna jazda, dziwne hamowania bez powodu, wycofanie danych z radaru zamiast wstawienie lepszego o wyższej rozdzielczości ewidentnie nie pomaga
- Autosteer - kompletna porażka w zakrętach, ograniczenie do 140, częste paniczne poprawki, konieczność ciągłego ruszania kierownicą, wynoszenie na zakrętach poza oś drogi lub poza drogę!
- Automatyczne światła długie:robią co chcą, oślepiają, wyłączają się za późno by po chwili odpalić znów prosto w twarz Tirowcowi - no i gdzie się k... pytam są moje pełne światłą matrycowe z wycinaniem pieszych i pojazdów!!! Te dwa tygodnie to zaraz będzie 2 lata!!!
- Automatyczne wycieraczki: jeżdżą po suchych szybach kiedy chcą i nie da się ich wyłączyć ani na tempomacie ani na autosteer.
Dodatkowo odkleiła się czarna maskownica przy prawym lusterku i mi głośno gwiżdże od 95 do 120km/h. Wiedziałem czego szukać gdyż poprzednio walczyłem z lewą maskownicą.
To jest jakiś dramat... To już nie jest cofanie się w rozwoju, to jest spierdalanie z pola walki i robienie z klientów królików doświadczalnych dziwnych pomysłów. Jak widzę testy ID.3 gdzie ładnie wycina samochody oraz wycieraczki reagują na deszcz a nie jeżdżą bez sensu to zaczynam myśleć o VW lub Audi, bo ja Teslę kupiłem właśnie dla technologii, a tu ssie coraz mocniej. Nawet jakby kurła się dało te wycieraczki wyłączyć, a tu nie!