Skandaliczna jakość samochodu

Marcin Rawicz

Nowy na Forum
Witam. Auto odbierałem i klapa bagażnika była ładnie spakowana. 1000 km. Trochę otwarć klapy i mam z lewej strony wyraźny ząb klapa/karoseria. Czy takie rzeczy robi serwis mobilny? Czy tylko WarsAwa

Attachments

• 609A5A08-30FB-41E2-9CA6-2CF2DCA19F82.jpeg
    609A5A08-30FB-41E2-9CA6-2CF2DCA19F82.jpeg
    1 MB · Liczba wyświetleń: 139

slaveq

Pionier e-mobilności
Witam. Auto odbierałem i klapa bagażnika była ładnie spakowana. 1000 km. Trochę otwarć klapy i mam z lewej strony wyraźny ząb klapa/karoseria. Czy takie rzeczy robi serwis mobilny? Czy tylko WarsAwa
Serwis mobilny ci to zrobi albo możesz sam podregulowac. To jest prosty zabieg, gdzieś był mój post na forum jak regulowałem. Masz gumy wykrecane w klapie i plastiki na światłach do których dobijają. Polecam jednak poczekać na serwis mobilny.

krzyss

Pionier e-mobilności
No prosze. Moja TM3 z Freemont cierpi na ten problem i bylo juz dwa razy regulowane i ciagle nie jest ok. Myslalem ze Chinczyki naprawily a tu ten sam problem.

cooler

Pionier e-mobilności
No prosze. Moja TM3 z Freemont cierpi na ten problem i bylo juz dwa razy regulowane i ciagle nie jest ok. Myslalem ze Chinczyki naprawily a tu ten sam problem.
I ja i jeszcze ja!!! Oczywiście że też tak mam, mam wszystkie problemy jakie trapią Tesle. Ale świeżo wydana Tesla naszego kolegi @viallos też tak ma co już mnie zdziwiło... Mojej rośnie garb przy siłowniku w miarę używania i coraz bardziej odstaje, najgorzej było na wakacjach jak miałem wypchany bagażnik - wtedy się klapa jakoś zamykała ale odstawała po zamknięciu z pół centymetra. Przypadek? Nie sądzę... Badziewny pomysł z jednym siłownikiem? Nie mnie osądzać geniusz optymalizacji kosztów Elona...

cooler

Pionier e-mobilności
U mnie nic nie odstaje, ale …
od czasu kiedy pisaliście o tym problemie regularnie smaruje towotem.
A co tam smarujesz? Na co pomaga?

JareG

Pionier e-mobilności
Wpuszczam towot w miejsca pracy zawiasów, punkty montażu siłownika i na dźwignie siłownika, która wchodzi w korpus tej sprężyny gazowej.
Starożytne przysłowie (teraz zaadaptowane przez Teslowców) mówi: nie smarujesz, nie jedziesz 🤣

Pozdrawiam

Najnowsze dyskusje