Skandaliczna jakość samochodu

cooler

Pionier e-mobilności
Długo im to zajęło? Zastanawiam się co robić w tym czasie? Centrum handlowe M1?
Pytaleś ich może o chlapacze z przodu? Podobno w Berlinie zakładają jak ktoś chce.
Zawiozłem 8:30, ale wzięli się dopiero około 10:00 a gdzieś 18:30 odebrałem.
Ja mam oryginalne chlapacze, ale pewnie jak poprosisz to założą.
Jestem spod Warszawy, i musiałem wracać do domu do pracy, więc wziełem Panka i wróciłem do domu, a potem tak samo w drugą stronę (30km w jedną stronę).
Jeżeli naprawa jest na 1 dzień, to nie dadzą samochodu zastępczego, chociaż przy odbiorze p. Jowita zapewniała że będzie dostępny. Maja podobno tylko 2 trochę mnie to rozczarowało, ale i tak zdążyli 1 dnia.

pawlaczynski

Fachowiec
Z tymi klamkami co nie są zlicowane to już Jezusie nazarejski dajcie spokój. Zrobiłem moje żonie wczoraj pogadankę bo ona pracuje w kontroli jakości i przyjeżdżamy do znajomych wszyscy się jaraja samochodem a ona chodzi i im pokazuje, że uszczelki w drzwiach to są gorsze niż w oplu a tutaj w bagażniku jak się odpowiednio wygniesz to widać blachę. Po spotkaniu do niej mówię czy ona ma rozum i czy jej to auto nie cieszy bo się zachowuje jakby koniecznie chciała pokazać, że kupiliśmy badziew. No i przyznała rację, że się czepia i że już nie będzie :). Mały sukces w domu :).

Można sobie kupić nudne niemieckie super wykonane BMW, minutę bym się nim nie cieszył, Teslą się cieszę za każdym razem jak wsiądę mimo, że uszczelki nie są ładne :).
BMW wcale nie lepsze. 100k jeszcze nie stuknęło, gwarancja właśnie się skończyła i coś dziwnie telepać zaczęło z okolic skrzyni.... A teleskopy bagażnika elektrycznego chodzą jak z Polonezie Caro. A materiały w CLA 45 takie same jak w TM3. Także głowy do góry, to tylko fajowy samochód 😎

krist

Posiadacz elektryka
BMW wcale nie lepsze. 100k jeszcze nie stuknęło, gwarancja właśnie się skończyła i coś dziwnie telepać zaczęło z okolic skrzyni.... A teleskopy bagażnika elektrycznego chodzą jak z Polonezie Caro. A materiały w CLA 45 takie same jak w TM3. Także głowy do góry, to tylko fajowy samochód 😎
kupiłem 5 lat temu do firmy avensisa, z dieslem (od BMW :) ) 150 tysięcy km, a ja nawet żarówek nie zmieniałem, tylko klocki, tarcze, olej, opony, tyle. I filtr klimatyzacji.

pawlaczynski

Fachowiec
kupiłem 5 lat temu do firmy avensisa, z dieslem (od BMW :) ) 150 tysięcy km, a ja nawet żarówek nie zmieniałem, tylko klocki, tarcze, olej, opony, tyle. I filtr klimatyzacji.
Ja też jeszcze nic a jak coś było to w ramach gwarancji przedłużonej. Ale teraz coś się zaczyna dziać a znajomym w siódemkach co chwila coś. Także nie ma marek idealnych i nawet RR po coś ten serwis ma. Pozdro z Lućmierza

v460

Fachowiec
Pewnie część osób już oglądała, ale zapewne nie wszyscy. Ciekawy materiał Sandy’ego Munroe nt. zmian w polifcie oraz różnych problemów jakościowych i zmian na lepsze. Ten odcinek i kolejne. Naprawdę warto, bo to nie kolejny „youtuber”, ale gość co się zna.

no i na podstawie tych materiałów rozumiem chociaż trochę kolegę @supczinskib ale też muszę powiedzieć, że miałem szczęście ;) przejrzałem JESZCZE RAZ wszelkie szpary, spasowanie drzwi i lamp, no i u mnie tych niedoróbek nie ma 🤷‍♀️ nie wiem dlaczego (dzień tygodnia, miesiąc produkcji a może polski serwis naprawił błędy), ale faktem jest, że blachy leżą równo, lampy nie wystają na pół cm itd. mam nadzieję, że mechanicznie też jest tak jak na zewnątrz