Skandaliczna jakość samochodu

cooler

Pionier e-mobilności
Długo im to zajęło? Zastanawiam się co robić w tym czasie? Centrum handlowe M1?
Pytaleś ich może o chlapacze z przodu? Podobno w Berlinie zakładają jak ktoś chce.
Zawiozłem 8:30, ale wzięli się dopiero około 10:00 a gdzieś 18:30 odebrałem.
Ja mam oryginalne chlapacze, ale pewnie jak poprosisz to założą.
Jestem spod Warszawy, i musiałem wracać do domu do pracy, więc wziełem Panka i wróciłem do domu, a potem tak samo w drugą stronę (30km w jedną stronę).
Jeżeli naprawa jest na 1 dzień, to nie dadzą samochodu zastępczego, chociaż przy odbiorze p. Jowita zapewniała że będzie dostępny. Maja podobno tylko 2 trochę mnie to rozczarowało, ale i tak zdążyli 1 dnia.

pawlaczynski

Fachowiec
Z tymi klamkami co nie są zlicowane to już Jezusie nazarejski dajcie spokój. Zrobiłem moje żonie wczoraj pogadankę bo ona pracuje w kontroli jakości i przyjeżdżamy do znajomych wszyscy się jaraja samochodem a ona chodzi i im pokazuje, że uszczelki w drzwiach to są gorsze niż w oplu a tutaj w bagażniku jak się odpowiednio wygniesz to widać blachę. Po spotkaniu do niej mówię czy ona ma rozum i czy jej to auto nie cieszy bo się zachowuje jakby koniecznie chciała pokazać, że kupiliśmy badziew. No i przyznała rację, że się czepia i że już nie będzie :). Mały sukces w domu :).

Można sobie kupić nudne niemieckie super wykonane BMW, minutę bym się nim nie cieszył, Teslą się cieszę za każdym razem jak wsiądę mimo, że uszczelki nie są ładne :).
BMW wcale nie lepsze. 100k jeszcze nie stuknęło, gwarancja właśnie się skończyła i coś dziwnie telepać zaczęło z okolic skrzyni.... A teleskopy bagażnika elektrycznego chodzą jak z Polonezie Caro. A materiały w CLA 45 takie same jak w TM3. Także głowy do góry, to tylko fajowy samochód 😎

krist

Posiadacz elektryka
BMW wcale nie lepsze. 100k jeszcze nie stuknęło, gwarancja właśnie się skończyła i coś dziwnie telepać zaczęło z okolic skrzyni.... A teleskopy bagażnika elektrycznego chodzą jak z Polonezie Caro. A materiały w CLA 45 takie same jak w TM3. Także głowy do góry, to tylko fajowy samochód 😎
kupiłem 5 lat temu do firmy avensisa, z dieslem (od BMW :) ) 150 tysięcy km, a ja nawet żarówek nie zmieniałem, tylko klocki, tarcze, olej, opony, tyle. I filtr klimatyzacji.

pawlaczynski

Fachowiec
kupiłem 5 lat temu do firmy avensisa, z dieslem (od BMW :) ) 150 tysięcy km, a ja nawet żarówek nie zmieniałem, tylko klocki, tarcze, olej, opony, tyle. I filtr klimatyzacji.
Ja też jeszcze nic a jak coś było to w ramach gwarancji przedłużonej. Ale teraz coś się zaczyna dziać a znajomym w siódemkach co chwila coś. Także nie ma marek idealnych i nawet RR po coś ten serwis ma. Pozdro z Lućmierza

v460

Fachowiec
Pewnie część osób już oglądała, ale zapewne nie wszyscy. Ciekawy materiał Sandy’ego Munroe nt. zmian w polifcie oraz różnych problemów jakościowych i zmian na lepsze. Ten odcinek i kolejne. Naprawdę warto, bo to nie kolejny „youtuber”, ale gość co się zna.

no i na podstawie tych materiałów rozumiem chociaż trochę kolegę @supczinskib ale też muszę powiedzieć, że miałem szczęście ;) przejrzałem JESZCZE RAZ wszelkie szpary, spasowanie drzwi i lamp, no i u mnie tych niedoróbek nie ma 🤷‍♀️ nie wiem dlaczego (dzień tygodnia, miesiąc produkcji a może polski serwis naprawił błędy), ale faktem jest, że blachy leżą równo, lampy nie wystają na pół cm itd. mam nadzieję, że mechanicznie też jest tak jak na zewnątrz

Najnowsze dyskusje