Smart Storage for Tesla - Sentry Mode w chmurze

Bartosz

Pionier e-mobilności
Przetłumaczę:

"Mam kilka pomysłów na rozwiązanie tego problemu. [...] Moje rozwiązanie nie jest oparte na tym oprogramowaniu, rclone i Raspberry Pi OS, ponieważ są one zbyt wolne i wymagające sprzętowo. [...] Jednak problem niekompatybilności sprzętu ma charakter ogólny..."

Nigdzie w komentarzach nie napisałem, że testowałem tamto oprogramowanie. Jakbyś wczytał się w całą treść wątku, wiedziałbyś, że moja dyskusja ma charakter ogólny, nie związany bezpośrednio z tamtym projektym, a dotyczy niekompatybilności interfejsu USB 2.0 z portem USB 3.0 w schowku na rękawiczki Tesli.

Nie rozumiem skąd w Tobie tyle zawiści i próba dyskredytacji mojej osoby. Na prawdę włożyłem w ten projekt dużo pracy. Nie ukradłem, ani nie przywłaszczyłem sobie wskazanej przez Ciebie własności intelektualnej i jest mi przykro czytając Twoje komentarze. Wolałbym, abyśmy byli kolegami i razem cieszyli się z rozwiązania, które oferuje całkiem fajną funkcjonalność. Jeżeli masz jakieś ciekawe pomysły lub uwagi to z chęcią Ciebie wysłucham. Możesz mieć swój udział w rozwoju tego systemu. Pozdrawiam.

ciastek

Pionier e-mobilności
Nie ukradłem, ani nie przywłaszczyłem sobie wskazanej przez Ciebie własności intelektualnej (...)
Przez myśl mi to nie przeszło. #10 to zwykła ciekawość na czym opiera się Twoje rozwiązanie, #12 to zaskoczenie stwierdzeniem, że nie testowałeś zapewne najpopularniejszego projektu próbującego rozwiązać problem przez Ciebie opisany. Zapewne zasugerowałem się innym Twoim komentarzem: "My idea is to port the software to compatible hardware".
Nie rozumiem skąd w Tobie tyle zawiści i próba dyskredytacji mojej osoby.
Nic z tych rzeczy. Trzymam kciuki. Powodzenia! ❤️
EDIT: Ciekawym być może jak trafiłem na to issue na GitHubie - zaciekawił mnie Twój komentarz #11.

Bronek

Pionier e-mobilności
A propos " a dotyczy niekompatybilności interfejsu USB 2.0 z portem USB 3.0 w schowku na rękawiczki Tesli."
Starsze tesle mają port USB 2,0 Czy da się podpiąć przejściówką

Ps Mili Panowie zważcie że ten fajny projekt jak każdy inny podobny ma, trafić "pod strzechy" czytaj : do samochodów zwykłych użytkowników , którzy chcą by jego funkcjonalność była na poziomie Tesli. Tz wsiadł i ruszył, stanął i poszedł do domu. I z opisu to tak wygląda. Dlatego dywagacje fachowe większości nic nie dadzą. A co było pierwsze jajko czy kura tym bardziej

Skoro autor spytał co sądzimy my "zwykli posiadacze T " , to siłą rzeczy rozumiemy że chce to udostępnić/sprzedać, jak nam się to spodoba.
No to nam się podoba i to bardzo, więc co dalej? Nie napisał : "zrobiłem sobie", to jest nadzieja że sprzeda.
Jedziemy tradycyjnie Elonem "dwutygodniowym z FSDw tle "( obiecanki cacanki) , czy Elonem co dał mi TESLE i full zabawek posłał w Kosmos? Oby tym drugim.
PROJEKT wart jakiejś ochrony prawnej przed kopiowaniem, bo ja tu widzę potencjał komercyjny. Szkoda że to spowolniło by to jego dostępność

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
:) Dodam że mam wprawę być beta testerem za grubą kasę (FSD), to z chęcią też jestem gotów wystąpić w tej roli i ponieść koszty swej porywczości :) czy głupoty? Sam nie wiem?

JareG

Pionier e-mobilności
Ps Mili Panowie zważcie że ten fajny projekt jak każdy inny podobny ma, trafić "pod strzechy" czytaj : do samochodów zwykłych użytkowników , którzy chcą by jego funkcjonalność była na poziomie Tesli. Tz wsiadł i ruszył, stanął i poszedł do domu. I z opisu to tak wygląda. Dlatego dywagacje fachowe większości nic nie dadzą. A co było pierwsze jajko czy kura tym bardziej
(y)
Kiedyś, jak po pijaku tworzyłem plakat na jakąś imprezę na studiach, a wokół było pełno (naprutych oczywiście) recenzentów, doradców i innych takich, to jeden z takich większych kolegów (też napity) odganiał sforę ode mnie rycząc: "nie zabijać duszy artysty!" 🤣

Pozdrawiam

gim-kg

Pionier e-mobilności
Podłączam się do komentarzy @Bronek , fajna sprawa i myślę, że byłby zbyt oczywiście wszytko zależne od ceny. Też jestem zainteresowany.
Mała tylko uwaga, osoby z grupy TMY pewnie tego nie zauważą, a może byli bY zainteresowani oraz nazwa tematu. Nie jestem z branży IT i zajrzałem z zaciekawieniem p, że chodzi o tą wkładkę w schowek środkowy pod ładowarkami do telefonów. 🙈😂
@sobchynskip nie wiem czy możesz, ale zmień tytuł na coś w stylu „Filmy z Sentry w chmurze” albo coś podobnego.