Bartosz
Pionier e-mobilności
W tym wypadku musi być Raspberry Pi Zero 2 W. Na innym urządzeniu system w ogóle się nie uruchomi.Musi być Zero-W (no bo WiFi)
W tym wypadku musi być Raspberry Pi Zero 2 W. Na innym urządzeniu system w ogóle się nie uruchomi.Musi być Zero-W (no bo WiFi)
Dziękuję. Na podanie ostatecznej ceny jest zbyt wcześnie. Planuję przygotować kilka egzemplarzy testowych.Podłączam się do komentarzy @Bronek , fajna sprawa i myślę, że byłby zbyt oczywiście wszytko zależne od ceny. Też jestem zainteresowany.
Dziękuję za uwagę, już poprawiłem tytuł.@sobchynskip nie wiem czy możesz, ale zmień tytuł na coś w stylu „Filmy z Sentry w chmurze” albo coś podobnego.
Zgadza się. System jest w stanie uruchomić się tylko na tym urządzeniu.Zero 2 W. To model ze zdjęcia w pierwszym poście.
Wszystkie wersje Raspberry Pi Zero, włącznie z najnowszą, posiadają interfejs USB 2.0. Jednak nie stanowi on problemu w połączeniu z portem USB 3.0 w Tesli. Jedynym objawem jest to, że w logach pojawia się komunikat, że pamięć USB nie jest podłączona w schowku, tylko w konsoli środkowej, co oczywiście nie jest prawdą, jest to błąd w oprogramowaniu Tesli, ale nie ma żadnych negatywnych konsekwencji. Domyślam się, dlaczego w tamtym projekcie są problemy z uszkadzaniem partycji, ale nie chciałbym o tym szczegółowo pisać. Jestem ciekawy, czy osoba utrzymująca projekt sobie z tym poradzi. Być może wymagana będzie modyfikacja kodu sterownika i ponowna kompilacja całego jądra, a wiem, że tamto rozwiązanie korzysta z „pudełkowej” wersji systemy operacyjnego Raspberry Pi OS.Z wątku na GitHubie wywnioskowałem, że Zero W jest urządzeniem USB 2.0 i zdaniem OP to jest źródłem problemów w TM3 2021.
Będzie działać.A USB 2.0? Mam T3 z 2019r
"Natywny" też zrozumiałem ;-) ale dzieki, też uważam , że w taki komunikatywny sposób powinniście o tym mówić na tym Forum. Niemniej sugestie fachowe w jezyku "obcym" są czasem potrzebne.Będzie działać.
Szkoda, bo jedno drugiego nie wyklucza. Ja nie użyję, ale trzymam kciukiNiestety, nie ma takiej możliwości. To nie jest projekt typu "open source". Chciałbym zapewnić wsparcie i pozyskać środki na rozwój.
Dziękuję. W materii darmowego oprogramowania mam odmienne doświadczenia. Na przykład alternatywny projekt open source, o którym mowa powyżej od 7 grudnia 2020 posiada krytyczny błąd, nie rozwiązany do dzisiaj, powodujący, że urządzenie co kilka, kilkanaście dni przestaje działać w modelach TM3 z 2021 roku, a opiekun projektu nie poczuwa się, aby to naprawić, a to tylko jeden z wielu problemów opisywanych w zgłoszeniach. Mając środki oraz czas można wypożyczyć lub nawet kupić takie auto i testować do skutku. Autor tamtego projektu z tego co sam pisze, nie posiada wersji auta w którym są problemy, ani czasu, aby się tym zająć. Takie są realia.Szkoda, bo jedno drugiego nie wyklucza. Ja nie użyję, ale trzymam kciuki![]()
Czyli tanio nie będzie.Mając środki oraz czas można wypożyczyć lub nawet kupić takie auto i testować i do skutku.
Chciałbym, aby cena była rozsądna i wszyscy zadowoleni.Czyli tanio nie będzie.![]()