Akurat przyszła mi aktualizacja i tak sobie pomyslalem czy aby to nie wpływ przesyłu filmikow? , bo szła dłuzej niz zwykle. A na reepeterze mam Inwerter solarny, Teslę i jeszcze coś.
Wjeżdżając do garażu. tesla zaczeła pobierac aktualizacje oprogramowania, potem gier i do tego ładować filmiki.
Aktualizacje ( ściąganie) trwało ewidentnie dłużej niz zwykle ( może przypadek??)
Skoro REJESTRATOR łączy co jakis interwał, to może dać/istnieje mozliwość np ustawienia zakresu godzinowego np od 24.00 do 6.00?
Wiadomo, jak wiele urządzeń korzysta z Internetu w tym samym czasie, to transfery okresowo spadną. Smart Storage działa tylko wtedy, gdy auto nie jest uśpione, a wysyłać może dodatkowo tylko, gdy jest w zasięgu WiFi. Jeżeli ustawiłoby się takie ograniczenia, mogłoby to doprowadzić do tego, że nagrania w ogóle nie trafiałyby na Dysk Google i raczej kłuci się to z założeniami. Użytkownik wraca do domu, chce przejrzeć jakieś nagranie, ale nie może bo zrzucą się dopiero w nocy o ile auto nie będzie uśpione. Nie wiem jakie masz łącze, ale Smart Storage jest w stanie przy wysyłaniu wyciągnąć maksymalnie 35Mb/s, jeżeli jest taka możliwość można próbować to przyciąć na routerze.
Widzę też, że chyba dużo zdarzeń Ci się zarejestrowało, w ciągu doby zajętość dysku wzrosła o 16.7GB, to dużo.