Soft 2024.2

Pepek

Posiadacz elektryka
No, już któraś grupa na FB pisała, że Y-ki i "stare" 3-ki dostaną adaptacyjne światła w kolejnej dużej aktualizacji (czyli pewnie między 8-mym a 12-tym tygodniem roku +2-4 tygodni na rozprowadzeni updatu po autach). Więc IMO marzec-kwiecień właśnie idealnie w to pasuje i jest jak najbardziej realny.

nabrU

Moderator
To też dołożę do pieca.

Cholera, członek TOUK i nie byłem pierwszy z niusem tutaj. Ale to jest tak jak się jest na wyjeździe z kupą roboty na głowie. :p
Szefostwo klubu spotyka się z Teslą raz na kwartał i se gadają, więc czasami ciekawe rzeczy uda się dowiedzieć.

Ciekawe co mają na myśli pisząc, że pozniej pojawią się nowe funkcje, hmm

Np. może to być doświetlanie zakrętów, doświetlanie pieszego idącego poboczem itp.

nabrU

Moderator
Chodzi o kogoś w ciemnym ubraniu idącego poboczem drogi abyś go nie potrącił...

pmlody

Pionier e-mobilności
A mi o to, że chodząc z psami po wiosce po zmroku, będąc oświetlony czołówką i obwieszony odblaskami, wiecznie jestem oślepiany światłami drogowymi. Najgorsze w tym są nowe suvy volvo.

Bronek

Pionier e-mobilności
Pieszy ma mieć, odblaski i to nawet w mieście, a nie być oślepianym. Normalnie jak idzie,, to powinien iść pod prąd, więc te dawne światła z podniesieniem na bok waliły czasem po oczach. Doświetlanie pobocza może być ale po amerykańsku nisko i prosto nie po oczach
Pieszy myśli że jak jest w światłach, to go zawsze widzimy. A tak nie jest.
Pkt widzenie a pkt siedzenia
Kompromisy są potrzebne, codziennie widzę zoombi z telefonami niemal niewidocznych i to w mieście
Powinien być obowiązek wszywania pasków, znaczków itp w kurtki i płaszcze. Czasem buty zdradzają pieszego... Tragedia

daniel

Señor Meme Officer
Cholera, członek TOUK i nie byłem pierwszy z niusem tutaj. Ale to jest tak jak się jest na wyjeździe z kupą roboty na głowie. :p
Szefostwo klubu spotyka się z Teslą raz na kwartał i se gadają, więc czasami ciekawe rzeczy uda się dowiedzieć.
Wisiało na X przez 27 minut, więc szczęśliwym trafem się wstrzelilem.
Np. może to być doświetlanie zakrętów, doświetlanie pieszego idącego poboczem itp.
No no no. Się koledzy rozpędzają. Jeszcze się nie nauczyli, żeby nie dzielić skóry na niedźwiedziu.