Sprzedam e-soula 64 kWh r. 2021

Status
Wątek zablokowany, brak możliwości zamieszczania nowych wypowiedzi

Piotrek111

Zadomawiam się
Nie zgodzę się z Tobą a to dlatego, że nie przeczytałeś chyba jaki to dział:

Więc, krótka piłka: zainteresowany jesteś autem @Cav? Jeśli nie są inne wątki do "znęcania się" nad kolorami, designem itp samochodów EV. Tu się sprzedaje albo kupuje, a nie komentuje kolorów. Ale chyba tylko w PL każdy jest "ekspertem" od samochodów (a już EV to w ogóle), piłki nożnej i katastrof lotniczych. Pewnie jeszcze coś pominąłem...

Nie wspomnę, że komentarze niektórych w różnych tu ogłoszeniach są - przynajmniej dla mnie - poniżej pewnego poziomu.

Zastosuj się więc sam do ostatniego zdania, bo ja widzę, że KUPNEM nie jesteś kompletnie zainteresowany.
To jest forum. Forum słuzy do wymiany poglądów.

Więc, krótka piłka: zainteresowany jesteś autem @Cav? Jeśli nie są inne wątki do "znęcania się" nad kolorami, designem itp samochodów EV. Tu się sprzedaje albo kupuje, a nie komentuje kolorów. Ale chyba tylko w PL każdy jest "ekspertem" od samochodów (a już EV to w ogóle), piłki nożnej i katastrof lotniczych. Pewnie jeszcze coś pominąłem...

Nie wspomnę, że komentarze niektórych w różnych tu ogłoszeniach są - przynajmniej dla mnie - poniżej pewnego poziomu.

Zastosuj się więc sam do ostatniego zdania, bo ja widzę, że KUPNEM nie jesteś kompletnie zainteresowany.

To jest FORUM , a nie OTO MOTO . Forum tym rózni się od portalu sprzedazowego , ze własnie mozna wymieniac poglądy.A to czy ktos się zdecyduje na kupno jest jego prywatną sprawą . Rzeczą wtórną. Mnie bardzo interesują wypowiedzi piszących tu ludzi które COŚ WNOSZĄ w tej kwestii . Jedne są mądrzejsze , Drugie bardziej głupie Jednak są , bo WYRAZAJĄ ludzkie EMOCJE . Z tego względu w tak unikatowym miejscu jakim jest forum warto zapoznac się z opiniami innych w tej kwestii . Bo gdzie indziej niz na forum dowiesz sie co myslą ludzie na temat oczojebnego koloru auta Sławka . A często mozesz miec dylemat jak trafia Ci sie taki kolor do kupna w rozsądnej cenie. Obecnymi czasy koszt zakupu samochodu elektrycznego jest przecież bardzo wysoki i niebagatelny . Ceny często powyzej 200 000 zł. Warto wiec posłuchac co myslą o tym inni . Lepiej uczyc się na cudzych błędach ( Pana Sławka ) niz na swoich. Wyposazenie auta, wersja ,kolor auta to stotne dylematy przy ewentualnej pozniejszej odsprzedazy .Kazdy przeciez zmienia auto co 2 lub 3 lata. Kontrowersyjny kolor auta Pana Sławka idealnie wpisuje sie w tą kwestie . Moze stąd jego popularnosc.? Pamietam jak Pan Sławek miał kiedys Renault Zoe w białym kolorze .Okleił dach niebieską folią co wyglądało wyjątkowo fatalnie ( dla mnie i równiez wielu innych forumowiczów z forum które kiedys tętniło życiem ). Dla Pana Sławka tamte Zoe z niebieskim oklejonym dachem było cudem nad cudami .Wtedy Renault Zoe sprzedawały sie swietnie .Ludzie wręcz je sobie wyrywali z rąk . Szły jak swieże bułeczki . Akurat Zoe Pana Sławka z jakiegos powodu ( mimo , ze krajowe z nieduzym przebiegiem i bezwypadkowe ) stało jak wryte . Normalnie jak zaczarowane. Podobnie jak teraz Soul . Nie chciało się sprzedac i nie było kupca . Pan Sławek jak pamiętam wtedy tez zaklinał rzeczywistosc . Jednakze zdesperowany po mału cały czas obnizał cene , W koncu chyba po kilku miesiacach poddał się , Pękł i zaakceptował potężna strate . Zmęczył go ten samochód . A moze wystarczyło zeby wtedy posłuchał sie . Zerwał tą wstrętną folie z dachu przywracając mu ładny i estetyczny wygląd . Obecnie przy kolejnym swoim aucie Pan Sławek idzie tą samą drogą . Równiez ma mocno kontrowersyjny kolor . Schemat w pewien sposób sie powtarza . Moze jednak w tej kwestii jest coś na rzeczy ? Czytając taki wątek ktos z boku przy podejmowaniu kupna auta za 200 000 zł lub nawet 100 000 zł moze choc częsciowo wezmie kwestie koloru pod uwage ? Nie zabijaj więc tego forum NABRU swoimi nieprzemyslanymi i nerwowymi wypowiedziami. Zauwazyłem , ze na kazdym wątku wszystko kwestionujesz i ogólnie marudzisz . Jeszcze więc raz powtórze . Nie intereuje mnie ? Nie wchodze ale nie zabraniam oraz nie kaze mówić ludziom co mają robic. Kazdy ma swój rozum .Kieruje się swoimi priorytetami .Nawet jesli chodzi o kolor Sławka . Nie oceniajmy go. Jego kasa , jego wybór. Jest np wątek Kogo widziałem / widziałam na Tesli . Mnie on kompletnie nie interesuje. Dlatego nie wchodze , nie zaglądam , nie komentuje .Nie mówi innym co maja robic . Wspomniałem wczesniej , ze eszcze nie tak dawno , w swoim czasie było bardzo popularne inne forum - Samochody elektryczne org. Tam tez było kilku takich malkontentów - z KÓŁKA WZAJEMNEJ ADORACJI .WSZYSTKO NAJLEPIEJ WIEDZĄCYCH i nie dających innym swobody wypowiedzi . Bo tylko oni wiedzieli WSZYSTKO najlepiej , Byli najmądrzejsi z mądrych , a reszta knebel . Gdzie teraz jest tamto forum i kto na nie zagląda ? Martwe miejsce w internecie . Bez przyszłosci . Umierające ze zmarnowanym potencjałem . Zabite przez takich jak Ty . Nie ograniczaj więc . Forum musi życ . Dla Ciebie jest coś głupie . Dla drugiego istotne i mądre . Dla jednego kolor Soula Pana Sławka to istna barwa szczęscia ,Dla innego totalne bezguscie i koszmar , niczym z ulicy Wiązów . Przeczytaj co o Tobie napisali na wątku Głosowanie na lokalizację SuC Jestesmy rózni Nabru więc uszanuj to .

Last edited:

Cav

Pionier e-mobilności
Martwie sie tylko , czy w palecie dostępnych kolorów Tesla dobierzesz cos godnego uwagi .
Nawet nie będę próbował, nie za te ceny.
Najwyżej folią okleję na taki kolor, jaki sam uznam za stosowne.
Nie będę pytał Ciebie o zdanie.

Cav

Pionier e-mobilności
Podobno miałeś już nie obniżać …. Rynek szybko zweryfikował oczekiwania 😂
Ale to jest właśnie tamta obniżka.
Więcej nie będzie, bardziej realny jest powrót do ceny poprzedniej.
Na razie Elon mnie pozytywnie zaskakuje z cenami Tesli - byłem przekonany że to tylko "na chwilę" będzie.

Ale jakby miało być na stałe, to w ogóle bym soula TERAZ nie sprzedawał....
Nic mu nie dolega, a moje potrzeby spełnia lepiej niż TMY generalnie (głónie w konktekście ceny oczywiście).

Last edited:

Cav

Pionier e-mobilności
Pamietam jak Pan Sławek miał kiedys Renault Zoe w białym kolorze .Okleił dach niebieską folią co wyglądało wyjątkowo fatalnie
Czyli dobrze pamiętałem - to Ty hejtowałeś wtedy każdy szczegół tego auta.
I teraz robisz to samo.

Potem okazało się dlaczego - psuło Ci rynek, bo chwilę później zacząłeś masowo wstawiać ogłoszenia własnych "alternatyw" pościąganych z zachodu.....
Takie uczciwe metody laweciarza na walkę z "konkurencją"...

Pewnie teraz masz jakieś powypadkowe kia/hyundai do zbycia, więc porządny, nienaruszony, egzemplarz, z polskiego salonu znowu Ci rynek psuje....

Dostałeś za ten hejt w końcu bana na tamtym forum i teraz prosisz się tutaj o to samo....
EOD

Piotrek111

Zadomawiam się
Czyli dobrze pamiętałem - to Ty hejtowałeś wtedy każdy szczegół tego auta.
I teraz robisz to samo.

Potem okazało się dlaczego - psuło Ci rynek, bo chwilę później zacząłeś masowo wstawiać ogłoszenia własnych "alternatyw" pościąganych z zachodu.....
Takie uczciwe metody laweciarza na walkę z "konkurencją"...

Pewnie teraz masz jakieś powypadkowe kia/hyundai do zbycia, więc porządny, nienaruszony, egzemplarz, z polskiego salonu znowu Ci rynek psuje....

Dostałeś za ten hejt w końcu bana na tamtym forum i teraz prosisz się tutaj o to samo....
EOD
Sławku znowu fantazja Cie ponosi :) . Ja do Twoich wypisywanych głupot już dawno się przyzwyczaiłem. Traktuje to jak taki specyficzny folklor . Jednak jakbys sie przez chwile zastanowił to zrozumiałbys dlaczego w Twoim rozumowaniu występuje zupełny brak logiki . Łapiesz , czy nadal podpowiedzi potrzebujesz ?:) Wracając do tematu......... jaka na dzien dzisiejszy ( 02-05-2023 ) r jest cena Twojego Soula w kolorze space cadet green ?:)
Czy liczniku przebił juz 40 000 km ?

Last edited:

Piotrek111

Zadomawiam się
Nawet nie będę próbował, nie za te ceny.
Najwyżej folią okleję na taki kolor, jaki sam uznam za stosowne.
Nie będę pytał Ciebie o zdanie.
Ha :) Jednak miałem racje z tym , że nie zadowoli Cie paleta barw Tesli zaproponowana przez Elona .:) Dlatego od razu podsunałem Ci pomysł z oklejeniem folią . Błagam Cie tylko . Nie wybieraj tego koszmarnego koloru jaki miałes na dachu w Zoe . Jak mawiał Ludwig van der Rohe - MNIEJ ZNACZY WIĘCEJ . Zresztą chyba sam Musk utożsamia sie z tym nurtem patrząc na wnętrza jego aut ? Co o tym myslisz ? Jakby co Sławku to bardzo chętnie Ci pomoge . Rozumie się , ze za darmoche . Zaznacze od razu dla Twojej spokojnosci . Nie wezme od Ciebie złamanego grosza . Doradze z dobroci mego wielkiego serducha . Bo generalnie Sławku mimo , ze Cie nie znam to Cie lubie :)

Last edited:

Piter

Posiadacz elektryka
Poniżej dane od dostawcy powłok lakierniczych dla branży samochodowej w 2022: w segmencie SUV najpopularniejszy biały, szary i czarny. Czyli jeśli planujemy kupić auto na krótko, to wybieramy te kolory. Jeśli chcemy inny to musimy poczekać na tego jedynego klienta który ma podobny gust. I sprawa rozwiązana😎
30D57755-7B10-49B0-9018-97080A134073.png

Piotrek111

Zadomawiam się
Poniżej dane od dostawcy powłok lakierniczych dla branży samochodowej w 2022: w segmencie SUV najpopularniejszy biały, szary i czarny. Czyli jeśli planujemy kupić auto na krótko, to wybieramy te kolory. Jeśli chcemy inny to musimy poczekać na tego jedynego klienta który ma podobny gust. I sprawa rozwiązana😎
View attachment 10445
Interesujące info. Zielony poniżej 1 % . Można poznać jego zródło ? Ciekawy jestem co teraz odpowie na to Pan Sławek ? :)

Piotrek111

Zadomawiam się
Dla mnie ten kolor to atut. Jest nietuzinkowy i przypomina mi kolor z mustanga mach1
View attachment 10446
Rzecz gustu. Mysle , ze jak Pan Sławek zobaczy tego Mustanga GT to aż mu się oczy zaswiecą :)))))). Problemem bedzie , to że tego koloru nie ma w konfiguratorze Mustanga Mach 1. Na zdjęciu to jakis spalinowóz . W sumie na tym Mustangu zle nie wygląda . Jest tak jak mówiłem wczesniej . Jednym samochodom niektóre kolory pasują i ,,leżą " . Innym zupełnie nie i wyglądają szkaradnie . Z tego co mi wiadomo w takich wsciekłych kolorach lubują się Cyganie .
Mesiu.jpeg

Last edited:
Status
Wątek zablokowany, brak możliwości zamieszczania nowych wypowiedzi