Sprzedam Ford Mustang E-Mach Premium 98 KWH 351 KM AWD

Marcel232

Fachowiec
Cena bardzo dobra jak dla mnie ale aż się boję myśleć ile to auto kosztowało w 2022. Utrata wartości rynkowej elektryków przeraża.
Żona kupiła Tesle Y Performance 10 miesiecy temu za 254k.
Z ciekawości złożyliśmy zapytanie do Tesli o wycene..154k
W 10 miesięcy i 18k km auto 'straciło' 100k pln.
Ale to już wiedzieliśmy kupując auto, że to auta 'niesprzedawalne'

nabrU

Moderator
Tesla nie jest najlepszym 'skupem' samochodów używanych (oni po prostu nie za bardzo skupują używki) i zazwyczaj oferowane ceny to takie 'betonowe koło ratunkowe' aby klient się odczepił. Trzeba sprzedawać gdzie indziej...

Co nie zmienia faktu że ceny używanych BEV są niskie, no ale tak chyba miało być (tj. dobrze dla rozwoju elektromobilności, bo nie każdego stać na nówkę, tyle że gorzej dla sprzedającego)

ztsgusz

Pionier e-mobilności
Cena bardzo dobra jak dla mnie ale aż się boję myśleć ile to auto kosztowało w 2022. Utrata wartości rynkowej elektryków przeraża.
W dużym stopniu wynika to ze spadku cen baterii, spadku cen nowych EV i dopłat do EV - ceny nowych ICE w przeciągu ostatnich kilku lat wzrosły, a ceny nowych EV spadły. Uważam, że i tak nie ma tragedii, biorąc pod uwagę to, co dostaje się dzisiaj za 230k PLN (TMY Juniper LR AWD), a co w 2022 roku.

lookash_c

Pionier e-mobilności
A dilerzy wciąż mają na placach nowe sztuki Mustangów nawet z 2022 roku :-D
A wersję jak autora wątku można za ok. 230 k pln kupić nową (z 2023 roku).

mALEK

Pionier e-mobilności
a to nie tak, ze poszla aktualizacja i zmniejszyli bufor dla wszystkich MY? jakos tak w '22 byla robiona. ale mocy nie podnosili, wiec jest 351 KM ;)

Last edited: