sprzedam Kona EV - 20 000 km

Filonski80

Fachowiec
Może chodziło mu o to, że nie miał trójfazowej ładowarki pokładowej
Miał tylko ładowarkę jednofazową i kabel do stacji ładowania. Mówię, że kupię wallboxa, a on że maksymalnie wyciągnę 4 kw 🙂
O to, że się nie rozumieliście co do siebie mówicie.
Albo przynajmniej jeden z Was.
Pewnie tak 🙂 Wspomnial, że ładuje się jak Leafa. Czyli jednorazowo. Na pewno miał gniazdo CCS 🙂

miksell

Posiadacz elektryka
Konę podpinam pod Tesla WC, które ładuje ja z mocą 3,5kw.
Na trasie ładowałem się z prędkościami do 70 kw

vwir

Pionier e-mobilności
Ale kona chyba ma jednofazowa ladowarke 3,6kW ?
Nie słyszałem o takiej wersji. Wiem natomiast, że w wersji 11kW popisali się bugiem, który psuł ładowarkę pokładową i wywalał bezpieczniki w domu ;) Ale to już tutaj kilka razy opisywałem.

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie słyszałem o takiej wersji. Wiem natomiast, że w wersji 11kW popisali się bugiem, który psuł ładowarkę pokładową i wywalał bezpieczniki w domu ;) Ale to już tutaj kilka razy opisywałem.
A no to moze maja 7kW. Ja skreslalem z listy wszystkie auta ktore mialy jedna faze na AC.
Ogolnie uwazam ze 22kW by bylo idealem.

W smarcie 453 za to byla ladowarka 7kW w europie ograniczona do 4kW programowo :)

vwir

Pionier e-mobilności
A no to moze maja 7kW.
No dokładnie o tym pisałem. Gość nie ogarnął, że można mieć powyżej 16A na fazę w domu i myślał, że nie da się w domu ładować szybciej niż 3,6kW. Sądził, że powyżej 16A można mieć tylko na stacjach ładowania.

W smarcie 453 za to byla ladowarka 7kW w europie ograniczona do 4kW programowo
Ale w Smartach były też 22kW (nie wiem czy w 453). W #1 zresztą też mam 22kW.

krzyss

Pionier e-mobilności
Tak mozna bylo doplacic chyba 2000€ do ladowarki 22kW w smarcie, a po 2018-2019r byly juz w standardzie.

Niestety wiekszosc domow ktore znam ma moce przylaczeniowe 11-18kW
Ja sam teraz mam 14kW (bede zmienial).
Wiec ladowanie 7kW z jednej fazy jest dosc trudne, ale juz 5-6kW powinno sie dac.

Swoja droga mam kabel do domu 4x10 to chyba takie 25kW moge wystapic ?
Z tego co czytalem to raczej max 32kW ale i tu sa jakies ograniczenia spadkow napiecia itp.

Ev3

Pionier e-mobilności
Miał tylko ładowarkę jednofazową i kabel do stacji ładowania. Mówię, że kupię wallboxa, a on że maksymalnie wyciągnę 4 kw 🙂
Zależy jakiego kupisz.
Jak 11 kW to tak właśnie by było.

Ale przy 7 kW lub 22 kW dałby radę podać 7 kW.

krzyss

Pionier e-mobilności
Zależy jakiego kupisz.
Jak 11 kW to tak właśnie by było.

Ale przy 7 kW lub 22 kW dałby radę podać 7 kW.
Moglo byc jeszcze inaczej, mial kabel type2 20A
Wtedy nawet na slupkach mial max 4kW (taki dokladali do smartow, i tez sie nabralem).