Sprzedam Nissan Leaf II N-Connecta 2019r. 99 tys. przebiegu, 64999 PLN

jakubw1992

Zadomawiam się
Sprzedam samochód elektryczny Nissan Leaf, z baterią 40kWh, w bogatej wersji N-Connecta z dodatkowym pakietem ProPILOT. Rocznik 2019, przebieg 99800km.

Pełna bateria pozwala na przejechanie bez ładowania 240-260km przy ciepłej pogodzie, i 200-210km zimą.

Zużycie prądu 12-18 kWh/100km, w zależności od stylu jazdy jak i pogody.

Samochód początkowo kupiony jako "ten drugi", szybko jednak stał się naszym głównym samochodem, ze względu na bardzo przyjemną jazdę i niskie koszty (około 7-8zł/100km w taniej taryfie, bez fotowoltaiki).

Używany do dojazdów do Gdańska trasą S7, nigdy nie jeździliśmy nim w trasy.

Sprzedajemy, ponieważ powiększa nam się rodzina i potrzebujemy zmieścić 3 foteliki z tyłu. Dla rodziny 2+2 był idealny.

Z odpowiedzialnością oddam samochód w dobre ręce, można przyjeżdżać z miernikami, zabierać na podnośniki, sprawdzać historię pojazdu, nie mam nic do ukrycia. (VIN SJNFAAZE1U0050756, data rejestracji 25.02.2019, nr. rej GDA 80153)

Lakier w bardzo dobrym stanie, brak obcierek czy wgnieceń.

Cały czas był garażowany.

Stan baterii 12/12 kresek.

Samochód do obejrzenia w Koszwałach, codziennie jestem nim również w Gdańsku Ujeścisko.

jakubw1992

Zadomawiam się
Cyz
nie chciał bym cię martwić ale może być ciężko sprzedać za tyle
zapowiedziane zostały nowe dopłaty gdzie można dostać 40k( z zapowiedzią wypłat wstecznych)
a tak się składa że za lekko ponad 100k można znaleść fabrycznie nowego Leaf ( z roku 2023)

np ta oferta
Czytałeś gwiazdki z tej oferty? Trochę oferta widmo. Na innych ofertach widzę nowe Leafy za 116k, ale w podstawowej wersji Acenta., ta którą podesłałeś to też Acenta. Do mojej wersji spora dopłata.
A dopłaty rządowe mają być 30k, 10k za zezłomowanie chyba, mało kto trzyma grata na taką okazję :)

Euronymous

Zadomawiam się
Zrobisz, jak uważasz, jednak kolega ArturEV ma rację. I Acenta, i Connecta mają cenę za nowe trochę ponad 100k.
A do tego już dziś czy po nowym roku spora dopłata + w Nissanie, jeśli ktoś bierze na własność, może wziąć raty z RSSO 0%.

jakubw1992

Zadomawiam się
Zrobisz, jak uważasz, jednak kolega ArturEV ma rację. I Acenta, i Connecta mają cenę za nowe trochę ponad 100k.
A do tego już dziś czy po nowym roku spora dopłata + w Nissanie, jeśli ktoś bierze na własność, może wziąć raty z RSSO 0%.
Nieco ponad 100? Z ofert przesłanych to najtańsza n-Connecta za 122 000. Po dopłacie 95 000. To dalej jest o połowę więcej niż 5-letnia używka :)

Są oferty używanych Leafów za 85-90k, i tam faktycznie Wasza argumentacja ma sens, ale przy mojej ofercie widzę duże jednak korzyści dla kupującego :)

lookash_c

Pionier e-mobilności
Są oferty używanych Leafów za 85-90k, i tam faktycznie Wasza argumentacja ma sens, ale przy mojej ofercie widzę duże jednak korzyści dla kupującego :)
Rynek zweryfikuje. Jak Cię ciśnie na sprzedaż, to będziesz zapewne będziesz musiał zejść z ceny.
A te Leafy po 90 są 2 lata młodsze, kojarzę nawet za takie pieniądze 2021 rok z baterią 62 kWh.

jakubw1992

Zadomawiam się
Rynek zweryfikuje. Jak Cię ciśnie na sprzedaż, to będziesz zapewne będziesz musiał zejść z ceny.
A te Leafy po 90 są 2 lata młodsze, kojarzę nawet za takie pieniądze 2021 rok z baterią 62 kWh.
Jasne, macie rację, spodziewam się że ogłoszenie może swoje poleżeć. Przejrzałem inne oferty i moja i tak jest jedną z tańszych. Tańsze są głównie Acenta lub ogłoszenia które trochę już wiszą, czyli musi być z nimi coś nie tak. Plus zima pewnie nie jest czasem na zakup elektryka. System dopłat skutecznie zabija rynek używek.

krzyss

Pionier e-mobilności
Spoko wszystkich leczy czas :)
Taki kolega na FB wystawia Volta z 2019 z bateria 70kWh nowa po wymianie.
Zaczynal z 73tysiacami
Mial kupca za 60…
Od miesiaca co dwa trzy trzy dni dodaje od nowa ogloszenie.
Aktualnie jest za 60kzl 😁
A tamten kipiec chce dac teraz 50 😉
Trzeba sie zatanowic jak bardzo chce sie sprzedac rusza doplaty wszystko jeszcze bardziej stanieje.

jakubw1992

Zadomawiam się
Spoko wszystkich leczy czas :)
Taki kolega na FB wystawia Volta z 2019 z bateria 70kWh nowa po wymianie.
Zaczynal z 73tysiacami
Mial kupca za 60…
Od miesiaca co dwa trzy trzy dni dodaje od nowa ogloszenie.
Aktualnie jest za 60kzl 😁
A tamten kipiec chce dac teraz 50 😉
Trzeba sie zatanowic jak bardzo chce sie sprzedac rusza doplaty wszystko jeszcze bardziej stanieje.
Taaak, widziałem tamtą akcję xD