sprzedam swoją Tesla Model 3 Standard Range+ 2019

danielm

Pionier e-mobilności
W jakim stanie jest lakier, jakieś odpryski, ryski, otarcia, odbarwienia, wgniecenia i czemu niebieski, biały bardziej pasuje do TM3?
na przedniej klapie jeden mały załatany zestawem naprawczym, prawe drzwi też mała rysa jeszcze nienaprawiana. wgnieceń brak, odbarwień też ale nie jestem purystą więc pewnie nawet bym nie zauważył. auto było sprowadzane przez TeslaDlaCiebie z Austrii i oni przygotowali auto do wydania mnie więc być może coś poprawiali. Czemu niebieski? Jak konfigurowałem auto to czarny był darmowy a za czarny trzeba było płacić. zmieniałem wizje jaki chce kolor co kilka dni i nie mogłem się zdecydować. wygrał najgłupszy argument jaki znalazłem: moje poprzednie auto czyli mazda 6 kombi była niebieska więc zostałem przy kolorze :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Dodam jak niemal adwokat Daniela - JEGO TESLA ma FSD, a to teraz droga rzecz i chyba coś się zacznie dziać dobrego w tym temacie. Jest to co prawda w dalszym ciagu raczej obietnica i za duże pieniądze i mało kto w Europie to kupuje, bo to jak przepowiednia iż trafimy do Raju.
Mi wróciła wiara po dzisiejszej jeździe z nowym softem i mapami.

danielm

Pionier e-mobilności
Dodam jak niemal adwokat Daniela - JEGO TESLA ma FSD, a to teraz droga rzecz i chyba coś się zacznie dziać dobrego w tym temacie. Jest to co prawda w dalszym ciagu raczej obietnica i za duże pieniądze i mało kto w Europie to kupuje, bo to jak przepowiednia iż trafimy do Raju.
Mi wróciła wiara po dzisiejszej jeździe z nowym softem i mapami.
ale mam jeszcze stary komputer więc nawet nie wiem co trace :) świateł brak, rozpoznawania znaków brak, pasów znak, tylko słupki rozpoznaje :)
Darmowa wymiana na nowy... Q2 2021

danielm

Pionier e-mobilności
Jak dopracują, to będzie w abonamencie.
tak choć Elon 2 lata temu wyceniał FSD na 100tys dolców :) i abo ma być według niego nieopłacalne w porównaniu z wykupieniem na stałe. Cokolwiek to znaczy. Nissan chyba się odgrażał kilka dni temu że jest gotowy na wprowadzenie autonomii w cenie 7 dolców za godzine... jak tylko będzie to możliwe. cokolwiek to znaczy

Bronek

Pionier e-mobilności
Na razie niewiele, światła, zatrzymania po pierwszy OCH i ACH już kompletnie mnie nie interesują. Jazda autonomiczna w mieście dla mnie odpada w tym stanie. Komputer wymienią. No i może przepisy poluzuja sie?
Ja chce tylko samodzielnego wyprzedzania w trasie, bez potwierdzania chęci manewru.
Juz mi nie przeszkadza częste łapanie kierownicy, podpieram kolanem lun jednym palcem.

danielm

Pionier e-mobilności
Na razie niewiele, światła, zatrzymania po pierwszy OCH i ACH już kompletnie mnie nie interesują. Jazda autonomiczna w mieście dla mnie odpada w tym stanie. Komputer wymienią. No i może przepisy poluzuja sie?
Ja chce tylko samodzielnego wyprzedzania w trasie, bez potwierdzania chęci manewru.
Juz mi nie przeszkadza częste łapanie kierownicy, podpieram kolanem lun jednym palcem.
ja to wszystko rozumiem i wiem że będę miał tak samo. mnie tylko wkurza że coś powinienem mieć a nie mam :) tak samo kusi mnie kupienie podgrzewanych foteli z tyłu mimo że mi to absolutnie nie potrzebne. taki charakter :) Mam FSD a jeżdżę na tempomacie. Nawet jak odpalę FSD to deaktywuje EAP bo do czasu jak auto nie będzie samo zmieniało pasa nie ma sensu gapić się w ekran kiedy postanowi zaproponować zmianę pasa :) za to zjazd z autostrady autonomiczny fajna sprawa. Dwa razy w życiu przejechałem zjazd spalinówką bo się zagadałem z pasażerem więc elektrykiem wolę żeby auto tego pilnowało :)

Ciocia Tosia

Nowy na Forum
220tys to nieosiągalna cena sprzedaży zważywszy na fakt, że nówka kosztuje 199tyś..
2 letnie Tesle tracą na wartości do 30%. Racjonalne było by 160-170tyś. W dodatku duża większość klientów szuka możliwości odliczenia VAT kupując za wiekszą sumę. Sprzedałem ponad 10 samochodów w tym roku i odziwo 100% nabywców wzięło sobie na firme. Także tu widać pewny trend przy pewnej sumie zakupu.

Zakup FSD mija się z celem, skoro w Polsce spece go odblokowywują za ok. 500zł :p Pełnej autonomii i tak nie uświadczymy w Europie.

258e8aaec7f164de.jpg

danielm

Pionier e-mobilności
ta konfguracja jako nowa kosztuje 253tys. ile tracą 2 letnie Tesle nie wiem, badań nie widziałem które mówią o 30%. a cena to nie 220 tylko do negocjacji