sprzedam swoją Tesla Model 3 Standard Range+ 2019

adamjttk_1

Posiadacz elektryka
Na norweskim rynku jest ~250 szt uzywanych TM3 na sprzedaz wiec cos tam juz moge powiedziec na ten temat.
Wartosc w NO FSD w uzywanym aucie to dokladnie 0 PLN, pieniadze przepalone niestety (Musk powinien beknac za to, ze nie przechodzi FSD razem z kontem na kolejne auto).
Auto nowe to 200k PLN, ma pompe ciepla, automatyczny bagaznik, akustyczne szyby, nie zdegradowana baterie, 2 lata wiecej gwarancji etc
Realna cena to imho 160k, moze 170k PLN jak sie znajdzie niecierpliwy jegomosc.
Brak FV rzeczywiscie nie pomaga przy tych widelkach cenowych.

Powodzenia w sprzedazy!

PS. Sledz dofinansowania w PL bo jak przesuna granice max. ceny auta na np 200k PLN to bedziesz stratny automatycznie o ta wartosc nastepnego dnia.

danielm

Pionier e-mobilności
Na norweskim rynku jest ~250 szt uzywanych TM3 na sprzedaz wiec cos tam juz moge powiedziec na ten temat.
Wartosc w NO FSD w uzywanym aucie to dokladnie 0 PLN, pieniadze przepalone niestety (Musk powinien beknac za to, ze nie przechodzi FSD razem z kontem na kolejne auto).
Auto nowe to 200k PLN, ma pompe ciepla, automatyczny bagaznik, akustyczne szyby, nie zdegradowana baterie, 2 lata wiecej gwarancji etc
Realna cena to imho 160k, moze 170k PLN jak sie znajdzie niecierpliwy jegomosc.
Brak FV rzeczywiscie nie pomaga przy tych widelkach cenowych.

Powodzenia w sprzedazy!

PS. Sledz dofinansowania w PL bo jak przesuna granice max. ceny auta na np 200k PLN to bedziesz stratny automatycznie o ta wartosc nastepnego dnia.
jeśli sprzedam to i tak by kupić kolejną teslę więc jak przesuną dofinansowania a nie przesuną to nic nie będe stratny bo nowa też stanieje więc wyjdzie na to samo :) wartość FSD w europie znam ale za to zapłaciłem więc sprzedaje. Jak ktoś uważa że mu FSD niepotrzebne to kupi auto bez

adamjttk_1

Posiadacz elektryka
jeśli sprzedam to i tak by kupić kolejną teslę więc jak przesuną dofinansowania a nie przesuną to nic nie będe stratny bo nowa też stanieje więc wyjdzie na to samo :) wartość FSD w europie znam ale za to zapłaciłem więc sprzedaje. Jak ktoś uważa że mu FSD niepotrzebne to kupi auto bez
Z ciekawosci - moze sprobuj z odkupem u dealera Tesli jezeli i tak masz zamiar wziac kolejna Tesle?
Na norweskim forum pisali, ze tam czasami dodawali troche extra za FSD!

Bronek

Pionier e-mobilności
No wlasnie... Ciekawe czy biorą w rozliczeniu. Ja bym swoją oddał i wziął nową S gdyby mi przepisali FSD.
Z drugiej strony póki co mam farta i nie dostrzegam usterek.

adamjttk_1

Posiadacz elektryka
Czyli mając do wyboru dwa identyczne używane M3 w tej samej cenie, różniące się tylko FSD, kupiłbyś ten bez FSD?
Jezeli bylyby IDENTYCZNE (stan, przebieg etc), kupilbym ten z FSD nawet jezeli jest dla mnie bezwartosciowy.
Natomiast gdyby sprzedawca chcial np 3 tys PLN wiecej za ten z FSD to bym wzial tanszy.

PS. Ja tylko komentuje rynek uzywany, w Norwegii gdzie takich postow jest dziesiatki, ludzie kupujacy FSD ~2 lata temu po 20k PLN sa ogolnie bardzo zniesmaczeni niemoznoscia przeniesienia tego na drugie auto i calkowitym brakiem checi doplaty extra za te funkcje w uzywkach.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Jezeli bylyby IDENTYCZNE (stan, przebieg etc), kupilbym ten z FSD nawet jezeli jest dla mnie bezwartosciowy.
Natomiast gdyby sprzedawca chcial np 3 tys PLN wiecej za ten z FSD to bym wzial tanszy.

PS. Ja tylko komentuje rynek uzywany, w Norwegii gdzie takich postow jest dziesiatki, ludzie kupujacy FSD ~2 lata temu po 20k PLN sa ogolnie bardzo zniesmaczeni niemoznoscia przeniesienia tego na drugie auto i calkowitym brakiem checi doplaty extra za te funkcje w uzywkach.
A jednak byś dołożył 1500 do FSD, nie zero :)
Jak komuś zależy, dołoży więcej

krist

Posiadacz elektryka
A jednak byś dołożył 1500 do FSD, nie zero :)
Jak komuś zależy, dołoży więcej
myśle że dopóki to nie zacznie działać tak jak reklamowane, to nikt wiele więcej nie da. I myśle że te radosne głupoty kóre wygaduje Musk, że tesla z fsd to lokata kapitału i że za moment fsd będzie warte 100.000 (już nawet nie pamiętam w jakiej walucie, może i w btc) to wcale nie pomagają. A tak serio jesli tesla w usa wycenia auta z fsd i bez przy wykupie na te same kwoty, to tak jakby pokazała rynkowi ile według nich to jest warte.