SPRZEDAM - Tesla 3 LR 2022 82 kWh LGM50 BIAŁA - stan idealny (bezwypadkowa)

pluto

Pionier e-mobilności
Nie zakup miał być za gotówkę, po prostu nieraz nasze plany ulegają zmianie.
A kolor biały (szczególne ten perłowy w Tesli jest super) (y)

viallos

Pionier e-mobilności
Nie jestem od tego żeby ci doradzać, ale wygląda na to że koniecznie chcesz przepalić kilka tyś PLN ... daj sobie spokój ... daruj sobie te 500PLN .. rynek motoryzacyjny się przegrzał i już się na nim nie zarobi jak jakiś czas temu.

Ludzie boją się zimy i nie kupują ... tym bardziej elektryka jak tyle o problemach z prądem się mówi.

Skąd to wiem .. ano nagle od moich znajomych dealerów z BMW i Audi dostaję super oferty na samochody gotowe do obioru i to z leasingiem na stałej stopie poniżej 110%.

Nikt takiego finansowania na rynku już nie daje .. a wiem bo robię analitykę dla banków ... sam mimo znajomości dostałem ponad 110% na Teslę.

Jak do tego dodamy plan Muska na zalanie rynku Teslami .. a wiele na to wskazuje .. to nie będzie zbyt wielu chętnych na te samochody używane.
Tylko czekać aż znowu będą rabaty na Tesle w transporcie.

Powiem szczerze, że gdybym nie miał gwarantowanej ceny i do tego dofinansowania 27k na TM3LR to bym jej w obecnym klimacie nie odebrał.

pluto

Pionier e-mobilności
Na zainteresowanie ofertą nie narzekam bo autko prawie nowe (zadbane) no i 40-50 tys tańsze niż nowe.
Dziś kolejnych 2 kupców przyjechało oglądać i wszystko rozbija się o jakie 2- 3 tys. aby dobić interesu.
Dużo mam też telefonów od handlarzy z tekstami "opuść Pan 10-15 tys. i biorę bez patrzenia - przelew robię od razu itd ;)

viallos

Pionier e-mobilności
Ciekawe ... ale w ciągu kilku ostatnich miesięcy sprzedawałem 2 samochody 2-3 letnie i ci co teoretycznie niby już kupili, wydzwaniali kilka razy dziennie... faktycznie tego nie zrobili. Z tego co zauważyłem to ci stonowani, ale równocześnie jedni z pierwszych którzy dzwonili dobijają targu.
Absolutnie nie zaglądam do portfela... dziele się swoimi spostrzeżeniami które być może okazać się koledze pomocne w analityce tematu.
Mimo wszystko trzymam kciuki i życzę powodzenia w zrealizowaniu planu ... jakikolwiek by nie był.

Edit:

Handlarze omijaj szerokim łukiem .. pierdzielą głupoty .. każą jechać gdzieś żeby auto sprawdzić a potem mówią że faktycznie tyle zapłacą, ale dopiero jak sprzedadzą, a ty im w tym czasie dasz auto w komis.
Wolałem żeby stało u mnie w komisie na podwórku a potem wziąłem jednak te ekstra 5-10kPLN :)

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Sprzeda sie. To dobra oferta dla kogos kto nie chce brac na firme. Auto prawie nowe, na gwarancji, sladowy przebieg.
Handlarzy unikaj jak ognia, oni cie zawsze umecza a na koniec jeszcze beda chcieli urwac 5000.- bo cos tam.
A z tymi przejazdzkami to znam takich, w niedziele po obiadku sobie rozrywke znajduja.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Sprzeda sie. To dobra oferta dla kogos kto nie chce brac na firme. Auto prawie nowe, na gwarancji, sladowy przebieg.
Ej, no to ja gdybym chciał i mógł tyle wydać na samochód, to bym jednak wolał nówkę (jak sobie odliczyć 27 k zł za KDR).

pluto

Pionier e-mobilności
Nie wszyscy mają KDR, nie wszyscy mają firmy żeby wliczyć w koszty, nie wszystkich stać na auto za wydanie około 290 - 300 tyś zł i kupować nowe auta.
Widzę że niektórzy mają problem że ktoś chce sprzedać pół roczne :LOL:

lookash_c

Pionier e-mobilności
Nie wszyscy mają KDR, nie wszyscy mają firmy żeby wliczyć w koszty, nie wszystkich stać na auto za wydanie około 290 - 300 tyś zł i kupować nowe auta.
Widzę że niektórzy mają problem że ktoś chce sprzedać pół roczne :LOL:
Luźna guma, tylko sobie dywaguję :cool: W mojej głowie 300 tysięcy to absurdalna kwota za samochód.
Myślę, że znajdzie się chętny, który chce auto "już".