SPRZEDAM - Tesla 3 LR 2022 82 kWh LGM50 BIAŁA - stan idealny (bezwypadkowa)

pluto

Pionier e-mobilności
W oczekiwaniu na nowe auto postanowiłem sprzedać obecne kupione 15.03.2022r. w Polsce (żona jednak nie chce jeździć Teslą bo w ciasnych uliczkach jest dla niej za duża).
Autko bardzo zadbane i nie katowane - żadnych przeróbek (praktycznie wygląda jakby wyjechało wczoraj z salonu).
Dla zdecydowanego kupującego (zarejestrowanego na tym forum samochodowym) dodatkowa zniżka w wysokości 5000 zł :)

Last edited:

viallos

Pionier e-mobilności
Za tydzień odbieram nówkę w niższej cenie :cool: .. inaczej może bym się skusił.

pluto

Pionier e-mobilności
Za tydzień odbieram nówkę w niższej cenie :cool: .. inaczej może bym się skusił.
Niestety takich cen jak przy zamawianiu rok temu już nie ma :)
Obecnie TM3 LR kosztuje ok. 285 tys. zł a dodając ubezpieczenie plus drugi komplet opon wychodzi około 295-300 tys.
U mnie 6 miesięczne auto wychodzi z tym samym ok. 250 tys. więc wydaje mi się że to uczciwa propozycja (sprzedaję po cenie niższej jaką kupiłem w styczniu pomimo wzrostu cena auta i to znacznie).

Niemniej jestem zmuszony wprowadzić zasadę że jazda próbna przez kupującego tylko po wpłacie/zostawieniu wartości auta przed jazdą jako depozyt zwrotny lub jazda tylko jako pasażer.
Ludzie po prostu są niepoważni - 2 jazdy testowe traktowane tylko jako chęć szybkiej darmowej (wariackiej jazdy) i to przez osoby zgoła wydających się na odpowiedzialnych i dojrzałych emocjonalnie (50-60 latkowie).

Szkoda auta i innych uczestników ruchu :confused:

viallos

Pionier e-mobilności
Bardzo mądrze... ja jak sprzedawałem swoje samochody o dość dużej mocy to pierwsza jazda odbywała się ze mną za kierownicą.
Pokazywałem po swojemu jak auto przyspiesza itp. Dopiero jak ktoś przyjechał ewentualnie drugi raz z zadatkiem to pozwalałem mu usiąść za kierownicą.

Natomiast ja uważam że auto się nie sprzeda właśnie że względu na cenę. Kilkanaście tysięcy nie robi wielkiej różnicy przy tej cenie samochodu. Do tego dochodzi jednak coraz to większa dostępności Tesli i będzie chyba tylko lepiej .. czyli gorzej dla potencjalnych sprzedawców.

Jak na to dodamy kryzys energetyczny i zapowiadane podwyżki cen energii i wysyp artykułów jak droga to będzie jazda tymi samochodami to liczba potencjalnych klientów zdecydowanie maleje.

pluto

Pionier e-mobilności
Miała być dla żony, ale zmieniła miejsce pracy i Teslą będzie bała się jeździć i parkować w ciasnych uliczkach., tym bardziej że ma tylko 5 km do pracy więc mało kilometrów będzie robiła rocznie. Ponadto na dniach montuję pompę ciepła do domu więc nie będę miał tylu kW z fotowoltaniki na to wszystko (koszty ogrzewania są dla mnie większym priorytetem niż jazda 2 Teslami) - takie niestety czasy nastają.
Zamówione auto nie mogę odstąpić, sprzedaż nowego też nie wchodzi bo zapłacę 19 % podatku więc postanowiliśmy sprzedać obecne półroczne auto a zostawić nowe ;) - zawsze to coś.

krzyss

Pionier e-mobilności
Miała być dla żony, ale zmieniła miejsce pracy i Teslą będzie bała się jeździć i parkować w ciasnych uliczkach., tym bardziej że ma tylko 5 km do pracy więc mało kilometrów będzie robiła rocznie. Ponadto na dniach montuję pompę ciepła do domu więc nie będę miał tylu kW z fotowoltaniki na to wszystko (koszty ogrzewania są dla mnie większym priorytetem niż jazda 2 Teslami) - takie niestety czasy nastają.
Zamówione auto nie mogę odstąpić, sprzedaż nowego też nie wchodzi bo zapłacę 19 % podatku więc postanowiliśmy sprzedać obecne półroczne auto a zostawić nowe ;) - zawsze to coś.
Tracisz 10000.- PLN zamiast stracic zaliczke na nowa tesle 1200zl ? :)
Choć rozumiem, zawsze to nowsza... masz w starej juz Ryzena czy jeszcze atom ?

pluto

Pionier e-mobilności
Mam Ryzena, a zaliczki wpłaciłem 500 zł ;)

viallos

Pionier e-mobilności
Rozumiem że leasing załatwiłeś i coś wpłaciłeś i nie możesz się wycofać .. inaczej nie rozumiem ;-).

Jeszcze jest opcja że chcesz jeździć co pół roku nowym samochodem .. kto bogatemu zabroni .... albo kolor żonie się znudził.