Mam Trójkę jedna z pierwszych w Polsce nie awaryjną, stuningowaną z boostem i mi się zaczyna nudzić. (i tak dłużej to trwało).
Jeżdżę sam lub we dwoje więc drzwi z tyłu będą dla reklamówek, psa lub szpanu. 👀👀👁️
Po Trójce kupować Ygreka jest bez sensu, jak się nie ma pasażerów na stanie lub nie wozi np towarów z Macro do stołówki. Ni pies ni wydra dla mnie, jakbym siedział u siebie w aucie któremu walnieto kwas jak Ibiszowi w wargi . Samochód pakowny i dla rodziny ok. Na urlopy. Można powiedzieć że od sedana jakim jest Tm3 z krótkim kufreem wszystko jest praktyczniejsze
Ske, LR nawet zamówiłem ze względu na komfort, bo Tm3 i Y to taczki twarde, co nie jest zarzutem ale tak mają co by dobrze jechały z tymi parametrami i nie kosztowały jeszcze więcej niż kosztują .
Trójki i Yki , to auta nie licząc napędu i elektroniki, poniżej średniego komfortu jazdy . ICE bym o takim zawieszenie raczej nie kupił lub szybko sprzedał. Ykiem jechałem krótko i bez emocji, wolę 3.
Ale jak nam w Europie przywrócono możliwość zakupu S IX Plaid i to niemal od zaraz, jak za czasów gdy ja kupowalem Teslę, czyli w ok 2 miesięcy to robi się inna optyka zakupowa. !
To są sporo pozmieniane samochody w stosunku do poprzednich.
Czy S czy X? Obie rakiety, 3 silniki podniesiony komfort i wykonanie, .
X większy, a lubię/my wysoko wsiadać. Jeździliśmy oddzielnie terenówkami pełną gębą po mieście i to było mega wygodne, tylko Smart ma lepiej w takim Kołobrzegu.
Xp jest więcej napakowany a cena niewiele wyższa od Sp. Już nie żrą tak prądu, ale moja Trójka też żarła, zależy jak się jeździ.
100 kWh bateria 3 nowe silniki ok 2,6 sek do stówy, pneumatyka zawieszenia z bajerami pamięciowymi drogi, dupa wentylowana, wrota się otwierają i zamykają same jak Pan/Pani wsiada... nie trzeba lokaja. 22 głośniki z funkcją anty halasową ( zobaczymy jak to działa). Fajny układ siedzeń, może zaczniemy jeździć dalej?
Tylne drzwi dla zadania szyku pod Biedronką i jak znam życie będą bardziej spektakularne od pierdzenia czy pokazu świetlnego.
Tesla tak ma, że szaleństwo w postaci wysłnia jej w kosmos przenosi też na ziemię.
Nie wszystko musi być super praktyczne, bo wszyscy by chodzili np w dresach z wypchanymi kieszeniami.
.
Czy się psuje? Teoretycznie przy tyłu dodatkach, to powinna Statystyka i historia potwierdza.wzrost takiego ryzyka. RR też nawalają tylko po cichu. Skomplikowali kilka elementów i dodali nowe, więc tym samym sprawa oczywista.
Ale tego nikt jeszcze nie wie.
Moja Trójka jest udana, a inni mieli pecha,. A jako w "czopku" urodzony, mam nadzieję na kolejny fart. W ogóle mam szczęście, że mogę się o tym osobiście przekonać a nie dowiedzieć tylko z internetu.