Sprzedam własną Tesle 3 RWD

krzykar77

Zadomawiam się
Podsyłam linka do otomoto. Zapraszam!
Z własnego doświadczenia wiem, że nie uda Ci się jej sprzedać w tej cenie ale trzymam kciuki za sukces.

Sam byłem w podobnej sytuacji nieco ponad pół roku temu (TUTAJ) i wtedy za swoją (identyczna + mniejszy przebieg + przyciemnione szyby + hak na bagażnik rowerowy) uzyskiwałem oferty na poziomie 125kPLN (moje minimum ustawiłem na 135kPLN). Wycena z Tesli była jeszcze niższa niż oferty rynkowe.

Z uwagi na to, że M3HL AWD już stał w garażu nie zależało mi na pozbyciu się samochodu za wszelką cenę więc postanowiłem zostawić u siebie również M3 RWD. Z perpsktywy czasu muszę powiedzieć, że z dużo większą przyjemnością na codzień jeżdżę starym modelem, który jest sztywniejszy, a napęd tylko na tył daje dużo więcej frajdy z jazdy mimo znacznie mniejszej mocy :)

krzykar77

Zadomawiam się
Dlaczego kupiłeś nowy model skoro poprzedni jest według Ciebie lepszy?
Nie napisałem, że jest lepszy - w codziennym użytkowaniu lepiej mi się nim jeździ, choć pewnie to subiektywna ocena. I ta ocena powstała z faktu codziennej i naprzemiennej możliwości korzystania z obu samochodów - myślę, że gdybym sprzedał M3RWD, nie doszedłbym do takich wniosków :)

HL ma swoje plusy ale ma też kilka minusów w stosunku do poprzedniej wersji, a zmieniałem głównie z powodu AWD, które sporadycznie mi się przydaje (zimowe wyjazdy narciarskie)

nabrU

Moderator
Hmm, wygląda, że 'stara' TM3 LR RWD byłaby najlepsza @krzykar77 ;)

Rafalski

Posiadacz elektryka
No to teraz mam niezłą zagwozdkę awd czy rwd :D Nigdy rwd mnie nie zawiodło jezeli chodzi o przyczepność... I rzeczywiście frajda jest niesamowita. W sobote mam jazde testową ale pewnie dadzą do testów awd.

Last edited:

Wojtekj23

Fachowiec
Hmm wszystko zależy od warunków powiedziałbym, że w jeździe mieszanej ok 350km. Z racji tego ze mam często stałą trasę 320km zdecydowałem się zmienić na LR żeby mieć wiekszy bufor (no i skusiła mnie promka na leasing :D). Tak, gwarancja jest na samochód więc z nim zostanie :D Jeżeli nikt nie weźmie to prawdopodobnie oddam Tesli w rozliczeniu.
Napiszesz na forum jaką dostałeś wycenę? Zaznaczam że nie jestem na najbliższe 2 lata zainteresowany zakupem, więc nie będę składał żadnych propozycji, ale przed "chwilą" byłem sprzedającym elektryka i uważam, że przybliżenie użytkownikom forum "kuchni" kupna/sprzedaży byłoby z pożytkiem dla forumowiczów.

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Napiszesz na forum jaką dostałeś wycenę? Zaznaczam że nie jestem na najbliższe 2 lata zainteresowany zakupem, więc nie będę składał żadnych propozycji, ale przed "chwilą" byłem sprzedającym elektryka i uważam, że przybliżenie użytkownikom forum "kuchni" kupna/sprzedaży byłoby z pożytkiem dla forumowiczów.
Ja jestem :) Tylko czekam na ostateczną decyzję Energetyki ws. warunków przyłączeniowych (na dniach), bo teraz tylko to wstrzymuje mnie przed montażem ładowarki w hali garażowej. A bez własnej ładowarki, drugie auto EV w rodzinie byłoby dla mnie utrapieniem (oba musiałbym JA ładować na mieście :confused:)