Średnie zużycie energii - jak to u was jest?

swistak

Posiadacz elektryka
A właśnie. Jechałem przedwczoraj ekspresówką, 0stC 120km/h. Grzanie uruchomiłem sam na 15 minut przed ładowarką. Byłem mocno zdziwiony ileż tej energii poszło na pogrzanie baterii (50st owiewane przez 0st przy "wietrze" 120km/h i dużej powierzchni baterii owiewanej - to boli). Nie strzelę wartości ale zużycie ze 190Wh/km skoczyło do ~350 (na odcinku 20km).

Last edited:

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
A jak macie zużycie w trybie gotowości ?
Bo ostatnio zauważyłem że nawet przy wyłączonym wartowniku, przez noc zjada 3-4%.
Wcześniej było to góra 1%, jakaś aktualizacja to “poprawiła” spożycie energii ? 😉

Czyżby podtrzymanie ładowania na portach USB tak żarło, mimo że nic nie jest podłączone ?
IMG_0348.jpeg

Last edited:

nabrU

Moderator
Czyżby podtrzymanie ładowania na portach USB tak żarło, mimo że nic nie jest podłączone ?

Dokładnie, chyba ktoś o tym gdzieś pisał. Wyłącz i się okaże.

inter

Pionier e-mobilności
A jak macie zużycie w trybie gotowości ?
Bo ostatnio zauważyłem że nawet przy wyłączonym wartowniku, przez noc zjada 3-4%.
Wcześniej było to góra 1%, jakaś aktualizacja to “poprawiła” spożycie energii ? 😉

View attachment 29013
Samo włączenie pobiera prąd. Miałem podłaczone urządzenie, które pobiera w mA i zjadło 4%.
U mnie 1% to chyba jakby stał 3-4 dni.

Siostra Irena

Posiadacz elektryka
Dzieki, przetestuje 😉

Najnowsze dyskusje