SuC Gliwice

kubatar

Pionier e-mobilności
A transport medyczny nie ma okazji ładować się w Gliwicach? Jeżdżą tylko po Katowicach że im nie po drodze?
Swoja droga to wydawało mi się że program "bezpłatne ładowanie" był tak skonstruowany że np taksówki się na nie nie łapały

Piotr

Posiadacz elektryka
A transport medyczny nie ma okazji ładować się w Gliwicach? Jeżdżą tylko po Katowicach że im nie po drodze?
Swoja droga to wydawało mi się że program "bezpłatne ładowanie" był tak skonstruowany że np taksówki się na nie nie łapały
Ale u nas jak masz firmę i kupisz sobie używaną S z darmowym ładowaniem to nikt Cię nie zweryfikuje i nie zabroni Ci korzystania z SuC

inter

Pionier e-mobilności
Często to samochody do transportu krwi. A Centrum Krwiodawstwa jest w Katowicach.

eSUBA94

Posiadacz elektryka
Szczerze wątpię, tam jest taki problem że transport medyczny kupił masę tesli z darmowym lądowaniem i okupuje te cztery biedne superchargery
gorzej - teraz sobie każdy myśli - "mam free SC + jest szansa na puste słupki" = częściej będę zajeżdżać :)

Tomo

T3PF23
Szczerze wątpię, tam jest taki problem że transport medyczny kupił masę tesli z darmowym lądowaniem i okupuje te cztery biedne superchargery
Orlen + l'Eclerc to będzie 8 stanowisk i szczerze sporadycznie widuję tam transport medyczny; rynek mocno nasycony Teslami a SUC brak :( mimo wszystko Kato powinno się zluzować biorąc pod uwagę zainteresowanie Gliwicami

slaveq

Pionier e-mobilności
Orlen + l'Eclerc to będzie 8 stanowisk i szczerze sporadycznie widuję tam transport medyczny; rynek mocno nasycony Teslami a SUC brak :( mimo wszystko Kato powinno się zluzować biorąc pod uwagę zainteresowanie Gliwicami
Może się zmieniło, jeszcze z pół roku temu ludzie mocno narzekali.

Tradycyjnie dla V4 kabel wypada, dzisiaj już jeden leżał na ziemi. Guzik na kablu nie otwiera portu ładowania

Protip podjeżdżając do tego SuC przodem najlepiej podjechać jest możliwie jak najbliżej do krawężnika bo tego kabla jest mniej niż się wydaje. Szkoda że nie dali odbojów
Z kolei tyłem mam wrażenie, że lepiej jak najpłycej (Model S).

Pabloss

Posiadacz elektryka
A no różnie to jest. Jestem tam dość regularnie i nie przesadzał bym z takimi informacjami, bo zaraz pójdzie fama, że na murckowskiej nie da się naładować auta. Da się.
A z transportu medycznego widuję tam tylko jedną starą S'kę i to zawsze ta samą.

adamusek

Posiadacz elektryka
A no różnie to jest. Jestem tam dość regularnie i nie przesadzał bym z takimi informacjami, bo zaraz pójdzie fama, że na murckowskiej nie da się naładować auta. Da się.
A z transportu medycznego widuję tam tylko jedną starą S'kę i to zawsze ta samą.
Podają że mają 3 tesle (info z 2023r) S i X.