SuC Kraków-Bonarka

marcinszczepanek

Posiadacz elektryka
Na zdjęciach doliczyłem się 16 podstaw 🤔

Spory postęp, byłem w niedzielę wieczorem i nie było właściwych ładowarek, słupki roznegliżowane z bebechami na wierzchu.
5 szaf po 4 ładowarki, 20 stanowisk + 4 które już są więc będzie 24. Ale najważniejsze że 20 będzie SuC v3 więc będzie piękne ładowanko :) chyba że pomiędzy tymi szafami już nie będzie piątej, w sumie jak się przypatrzy to tam jest podstawa pod ładowarkę, więc może rzeczywiście 16 stanowisk v3.

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
5 szaf po 4 ładowarki, 20 stanowisk + 4 które już są więc będzie 24. Ale najważniejsze że 20 będzie SuC v3 więc będzie piękne ładowanko :) chyba że pomiędzy tymi szafami już nie będzie piątej, w sumie jak się przypatrzy to tam jest podstawa pod ładowarkę, więc może rzeczywiście 16 stanowisk v3.
Szaf jest raczej 4, nie 5. Pomiędzy jest betonowa podstawa pod kolejne stanowisko SC. Do tego powstaje pytanie czy stare zostawią, czy pojadą do innej lokalizacji skoro tu będzie 16 stanowisk. Ja obstawiam, że je jednak zabiorą, choć mogliby zostawić i udostępnić dla innych marek.

nabrU

Moderator
Jeśli szaf jest 4 a stanowisk 20 to reweli tam niestety nie będzie, gdyż standard to 1 szafa na max. 4 ładowarki (no i nie wiemy jakie jest przyłącze). Ale załóżmy, że te 4 szafy mają super przyłącze to jedna szafa tutaj będzie obsługiwać 5 ładowarek. Szafa do SuC V3 ma maks. moc 387kVA co da 77kW na SuC jeśli podepnie się 5 Tesli, nawet przy 2 samochodach nie będzie to 250kW (a raczej maks 190kW). Chociaż jest jeden trick: mianowicie moc może być współdzielona między szafami poprzez DC Bus (o ile jest taki połączenie).

1695509075890.png

1695509126887.png

Michal

Moderator
Poland jest po 0,35 eur (1,6 zł), więc chyba ok - to jest fioletowy wykres, a nie zielony przy napisie ;)

Last edited: