Czy udało Ci się rozwiązać problem? Mam ten sam. W prawej lampie są zapalone 3 dodatkowe piksele na górze i oślepiają na zakręcie w prawo tych z naprzeciwka. Co ciekawe - w trybie adaptacyjnym elegancko wyłącza te piksele i nie oślepia. Lewa lampa jest ustawiona okej. Lewa część i środek prawej lampy też jest okej. Chodzi tylko o doświetlanie pobocza, moim zdaniem są zapalone piksele które nie powinny się palić. Jak obnize lampę wtedy środek będzie za nisko. Jak wyłączyc te kilka pikseli na stałe? Musi się jakoś to ustawiać bo jak włączę tryb auto matriksow to Tesla sama dochodzi do wniosku że one oślepiają I je wyłącza. W trybie adaptacyjnym działa super, ale po mieście nie można tego stosować. A nie chce obniżać całej lampy bo środek będzie za nisko i same adaptacyjne matrixy zaczną gorzej działać. Ktoś rozwiązał ten problem?Zgadzam się, że coś chyba jest nie tak z tymi światłami matrycowymi.
W TM3 2021 nie miałem matrycowych i tam nie było problemu.
W TM3 2022 mam matrycówki i już wracając z DE widziałem, że zbyt mocno oświetlają pobocze i znaki po prawej. Wczoraj próbowałem je dostosować ale chyba się to nie uda, bo tam w obu światłach jest po prostu jakiś durny układ, że chyba 3 segmenty świecą wyżej i to one chyba są właśnie skierowane na prawo (w UK pewnie na lewo). Przy czym te skierowane prosto i na lewo są ustawione naprawdę dobrze, więc Twoje filmymi nie wiem z czego wynikają - serio obstawiam, że ludzie mają odwrotne ustawienie świateł na "normalne" drogi.
Obniżyłem wczoraj wieczorem mocniej światła w garażu i zobaczymy jak to będzie wyglądać dzisiaj, jeśli będę miał okazję jeździć.
Obstawiam, że w okolicy 2024 roku - kiedy auta z matrycowymi zaczną mieć 3 lata i pierwsze przeglądy, zacznie się z tym poważny problem i jakoś to naprawią, bo obecnie kompletnie nie rozumiem dlaczego te kilka segmentów jest wyżej - wydaje się to kompletnie bez sensu.
Po mieście mozna stosować oswietlenie adaptacyjne. Teraz nie ma mozliwości sprawdzić, za jasno ale zaraz po aktywacji, same sie właczały i wyłaczały w zależności od oświetlenia drogi, od tego czasu były korekty oświetlenia.Czy udało Ci się rozwiązać problem? Mam ten sam. W prawej lampie są zapalone 3 dodatkowe piksele na górze i oślepiają na zakręcie w prawo tych z naprzeciwka. Co ciekawe - w trybie adaptacyjnym elegancko wyłącza te piksele i nie oślepia. Lewa lampa jest ustawiona okej. Lewa część i środek prawej lampy też jest okej. Chodzi tylko o doświetlanie pobocza, moim zdaniem są zapalone piksele które nie powinny się palić. Jak obnize lampę wtedy środek będzie za nisko. Jak wyłączyc te kilka pikseli na stałe? Musi się jakoś to ustawiać bo jak włączę tryb auto matriksow to Tesla sama dochodzi do wniosku że one oślepiają I je wyłącza. W trybie adaptacyjnym działa super, ale po mieście nie można tego stosować. A nie chce obniżać całej lampy bo środek będzie za nisko i same adaptacyjne matrixy zaczną gorzej działać. Ktoś rozwiązał ten problem?