Światła matrycowe 3/Y

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Proszę Cię, a w Europie dlaczego ich nie zaaktywowali? Inne marki od lat mają matrycowe LEDy, a Tesla ściemnia....
Bo Europa to nie rynek --- jak coś ma się pojawić w Tesli to jak Chiny powiedzą że musi być, potem USA powie "też chcemy" i wchodzi sztab IT i pracują nad kodowaniem dla tych co nabijają sprzedaż.

Michal

Moderator
To prawda, te małe segmenty na górze to jakaś głupota... W poprzednim aucie tego nie miałem (nie było matrycowych), a teraz wstyd mi za zbyt wysokie ustawienie albo mało widzę... Zgłoszę to do serwisu jakoś w przyszłym tygodniu. Nie chciało mi się tym zajmować i myślałem, że to Niemcy mają takie dziwne ustawienia.

Last edited:

yarrker

Fachowiec
To prawda, te małe segmenty na górze to jakaś głupota... W poprzednim aucie tego nie miałem (nie było matrycowych), a teraz wstyd mi za zbyt wysokie ustawienie albo mało widzę... Zgłoszę to do serwisu jakoś w przyszłym tygodniu. Nie chciało mi się tym zajmować i myślałem, że to Niemcy mają takie dziwne ustawienia.
Mozna podjechac na dowolna stacje diagostyczna i ustawia za free

Michal

Moderator
Tego się nie da ustawić, bo po prostu tak jak na filmie jest kilka segmentów, które świecą wyżej nie wiadomo po co i faktycznie powodują oślepianie użytkowników jadących przed tobą na delikatnych zakrętach itp. Za mocno doświetlane jest pobocze i to nie jest do poprawy.

Michal

Moderator
Bo nikt nie był z tym jeszcze na przeglądzie :D

inter

Pionier e-mobilności
A od czego jest homologacja. Ona potwierdza dopuszczenie do ruchu.

6a8

Posiadacz elektryka
Last edited:

Michal

Moderator
Matrixy dołożyli chyba w 2022, więc dowiemy się za rok :p