Szacowany termin dostawy, a odbiór

slaveq

Pionier e-mobilności
A jeszcze kilka pytań do tych którzy odebrali, czy czekaliście na kontakt telefoniczny ze strony Tesli czy od razu po pojawieniu się faktur placiliscie? Drugie pytanie ile po zapłacie mogę czekać na dokumenty kurierem? Wiem, że muszą dostać zaświadczenie o zwolnieniu z akcyzy i to pewnie chwilę zajmie.

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
A jeszcze kilka pytań do tych którzy odebrali, czy czekaliście na kontakt telefoniczny ze strony Tesli czy od razu po pojawieniu się faktur placiliscie? Drugie pytanie ile po zapłacie mogę czekać na dokumenty kurierem? Wiem, że muszą dostać zaświadczenie o zwolnieniu z akcyzy i to pewnie chwilę zajmie.
Jak już zapłaciłeś to oznacza że ktoś z Tesli uprzednio się z tobą skontaktował, czyli masz numer do tej osoby.

Wysyłasz potwierdzenie przelewu tej osobie na maila i wtedy dokumenty są przesyłane kurierem.
Przesyłka przychodzi na drugi lub trzeci dzień. Będziesz miał tam wszystkie dokumenty do rejestracji pojazdu.
Żeby przyspieszyć proces, możesz umówić wizytę w UM zaraz po zapłacie i ustawiać se termin jakieś 5 dni do przodu.

slaveq

Pionier e-mobilności
Termin to ja już mam od piątku zaklepanybw urzędzie bo teraz przez covid jest u mnie tylko elektroniczna rejestracja i terminy zajęte na dwa tygodnie w przód. Na razie rozmawiałem i korespondowałem z panią Joanną. W poniedziałek rano się z nią skontaktuję i wtedy od razu puszczę przelew.

slaveq

Pionier e-mobilności
No i klops :). Błędny adres na fakturze... chyba. Czy ktoś z was rejestrował auto na osobę fizyczną? Czy na fakturze musi być adres zameldowania na którym będzie rejestrowane auto? Bo podali w fakturze adres korespondencyjny :(. Napisałem do nich maila zobaczymy w poniedziałek.

Mario W

Zadomawiam się
No i klops :). Błędny adres na fakturze... chyba. Czy ktoś z was rejestrował auto na osobę fizyczną? Czy na fakturze musi być adres zameldowania na którym będzie rejestrowane auto? Bo podali w fakturze adres korespondencyjny :(. Napisałem do nich maila zobaczymy w poniedziałek.
Obawiam się, że adres korespondencyjny jest niewłaściwy, rejestracji dokonuje się wg właściwego miejsca zameldowania, chyba że urzędnik na chwilę się zapomni. Pewnie będą robić korektę faktury. A to przy ich tempie może potrwać.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Adres korespondencyjny to twój adres zamieszkania? Możesz zarejestrować samochód pod adresem zamieszkania a mie zameldowania. Jest to trochę trudniejsze ale jak najbardziej możliwe.