Szacowany termin dostawy, a odbiór

Wjk

Nowy na Forum
Witam Forumowiczów.

Zamówiłem TM3 SR+ i niedługo będę szczęśliwym posiadaczem mojego pierwszego samochodu elektrycznego. Obecnie szacowany termin odbioru mam ustawiony na maj, a zamawiałem na początku kwietnia.

Zaniepokoił mnie artykuł https://elektrowoz.pl/porady/podgrz...-3-long-range-i-performance-dostawy-maj-2021/ , a szczególnie fragment:
"Biorąc pod uwagę, że Polska jest niewielkim rynkiem, który nie jest traktowany priorytetowo, należy założyć, że czas dostawy Tesli Model 3 opisany jako „maj 2021” może w rzeczywistości oznaczać odbiór w lipcu-sierpniu 2021. "

Planowałem pozbyć się obecnego samochodu na wymianę z TM3, a czekanie dodatkowych 3 miesięcy trochę mi to komplikuje.
Jak długo czekaliście od zamówienia do rzeczywistego odbioru? I jak bardzo termin szacowanego odbioru się przesuwał? Czy zamawialiście SR+ czy LR?

krist

Posiadacz elektryka
jest jeszcze wersja P ;)
zamówienie koniec stycznia, odbiór koło 20 lutego, termin w aplikacji ciut się przesuwał ale końcowo był taki jak przewidziany na początku. Z tym że rzeczywiście, podejrzewam ze ze wzglądów logistycznych dostawy samochodów do Tesli są zawsze pod koniec kwartału. SR+ jest z Chin, więc może on ma inny terminarz. Ale tego tak naprawdę nie wiemy, a zdanie " należy założyć, że czas dostawy Tesli Model 3 opisany jako „maj 2021” może w rzeczywistości oznaczać odbiór w lipcu-sierpniu 2021." to radosna tórczość redaktórów, nie przywiązywałbym do tego specjalnej wagi, kilka dni temu zdaje się ogłosili że do Polski jedzie prawie 600 sztuk SR+

Grethold

Zadomawiam się
Witam Forumowiczów.

Zamówiłem TM3 SR+ i niedługo będę szczęśliwym posiadaczem mojego pierwszego samochodu elektrycznego. Obecnie szacowany termin odbioru mam ustawiony na maj, a zamawiałem na początku kwietnia.

Zaniepokoił mnie artykuł https://elektrowoz.pl/porady/podgrz...-3-long-range-i-performance-dostawy-maj-2021/ , a szczególnie fragment:

Planowałem pozbyć się obecnego samochodu na wymianę z TM3, a czekanie dodatkowych 3 miesięcy trochę mi to komplikuje.
Jak długo czekaliście od zamówienia do rzeczywistego odbioru? I jak bardzo termin szacowanego odbioru się przesuwał? Czy zamawialiście SR+ czy LR?
Z obserwacji mogę wywnioskować, że odbiór majowych wersji będzie w czerwcu, a dla niektórych pod koniec maja.

raph

Zadomawiam się
Witam Forumowiczów.

Hej Wjk,
Tesla ma "deadline" do końca czerwca na wydanie samochodów, inaczej nie będą się wliczały do raportu kwartalnego.

Jeszcze istota kwestia to czy auto za gotówkę, czy leasing.

Jeśli gotówka to maj jest realny,
Jeśli leasing to będzie bardziej połowa czerwca.

kARPIU

Fachowiec
Witam Forumowiczów.

w moim przypadku planowany czas dostawy byl maj a dostalem pod koniec marca, 18dni po zlozeniu zamowienia choc dostepny byl juz po tygodniu

Robmal

Posiadacz elektryka
Cześć.
Też chcę zamówić SR+. Rozmawiałem dzisiaj z T w Warszawie. Jeśli standard tzn. biało czarna i płatność gotówką to odbiór maj.

krzyss

Pionier e-mobilności
Cześć.
Też chcę zamówić SR+. Rozmawiałem dzisiaj z T w Warszawie. Jeśli standard tzn. biało czarna i płatność gotówką to odbiór maj.
Czyli plyna statkiem. Jesli macie leasing to podpiszcie umowe wczesniej, ja tak zrobilem i jak dostalem sygnal ze jest auto to szybka pilka przelew i poszlo.

Last edited: