Szacowany termin dostawy, a odbiór

danielm

Pionier e-mobilności
zakładaj że auta nie będzie do czasu aż będzie... wiem jak to brzmi ale tak to z Teslą jest. mają sraczke bo koniec kwartału dostają nagle setki aut do wydania i jak im się z jednym sypnie to efekt domina. a nastawienie mają by sprzedać a nie by pomóc klientowi (jak pani w dziekanacie)

danielm

Pionier e-mobilności
ps: czy u innego producenta mielibyście podgląd daty dostawy tak jak macie w Tesli? czy tylko czekacie aż salon zadzwoni że już jest?
Pytam bo nigdy nie kupowałem i może za dużo informacji jest problemem a nie za malo?

krzyss

Pionier e-mobilności
To wynajmij do konca czerwca. Jesli masz leasing ogarniety (podpisana umowe) to od chwili kiedy auto dojedzie do Warszawy wszystko zajmuje jakies 14 dni.

krzyss

Pionier e-mobilności
ps: czy u innego producenta mielibyście podgląd daty dostawy tak jak macie w Tesli? czy tylko czekacie aż salon zadzwoni że już jest?
Pytam bo nigdy nie kupowałem i może za dużo informacji jest problemem a nie za malo?
Mialem date dostawy, ale i tak poslozgneli sie o tydzien. (Lexus). A auto bylo z tzw stoku.

pawlaczynski

Fachowiec
BMW/MERC miałem daty dostaw z dokładnością miesiąca ale na 4/5 miesięcy na przód. Ale potem miałem update na bieżąco gdzie samochody są i kiedy będą.

pawlaczynski

Fachowiec
To wynajmij do konca czerwca. Jesli masz leasing ogarniety (podpisana umowe) to od chwili kiedy auto dojedzie do Warszawy wszystko zajmuje jakies 14 dni.
Tylko jak dojedzie w połowie czerwca to Tesla już z definicji będzie poganiać, sama wcześniej opóźniając proces. Rozumiem ich magię końca kwartału ale w takim mają coś zwalone z just in time - jak koniec kwartału jest ważny to robię wszystko żeby samochody były na początek a nie pod koniec. No ale to Tesla :)

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja jak odbieralem w marcu to ja musialem poganiac… oni nie przesylali dokumentow, utrudniali i sie mylili. Nikt nie odbiera telefonow, i nie odpowiadal na maile. Finalnie czesc papierow wyslali na zly adres. Slabo to wspominam…
Ale jak juz masz, i ja nie mialem zbyt wielu wad to jezdzi sie extra.

nolaan

Zadomawiam się
KIA: Podczas zamawiania jest czas realizacji zamówienia (było to ok. 150 dni z tego co pamiętam wg umowy; dla porównania obecna EV6 to 260 dni czekania), ale oprócz tego było wiadomo już że samochody są w transporcie - dlatego można brać coś ze stocku (szybciej) albo coś co płynie/jest w transporcie (+- wiadomo kiedy dotrze). Najdłużej oczywiście czekało się jeśli konfiguracja była niedostępna w aktualnych stockowych samochodach i w tym co płynęło, bo musiało zostać wyprodukowane i dopiero transport.