Szacowany termin dostawy, a odbiór

Bartosz

Pionier e-mobilności
Zadzwonię do urzędu w poniedziałek i zapytam dokładnie czy to nie problem. Dzięki wszystkim za odpowiedzi
Na tym etapie Tesla będzie działać bardzo szybko i sprawnie. Zrobią wszystko, aby Ci pomóc. Zależy im, abyś odebrał samochód tak szybko jak to możliwe. Potem przejdziesz pod skrzydła serwisu. Ja byłem bardzo pozytywnie zaskoczony sprawnością działań działu sprzedaży.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ale dostales juz oryginal faktury i wszystkie dokumenty ? Bo jesli nie to napisz do nich co maja poprawic i wysla juz dobra. U mnie faktur bylo chyba szesc :) bo ciagle bledy…

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Od 4 czerwca przepisy pozwolą na pełną rejestrację auta on-line przez dealera za klienta, czy taka usługa będzie świadczona przez Teslę?

pawlaczynski

Fachowiec
Tesla nie ma dealera więc obawiam się że nie.
Do Europy przypłyną 4 statki z US i chyba 3 z Chin. Dwa z US już są więc te dostawy które mają miejsce dotyczą modeli wyprodukowanych przez Wujka Sama. W piątek zakotwiczył pierwszy statek z Chin więc teraz zaczną się dostawy tych modeli.

slaveq

Pionier e-mobilności
Ok dla zainteresowanych, dzwoniłem do urzędu i nie ma problemu ze złym adresem na fakturze. Muszę tylko im oświadczyć, że mieszkam tam gdzie mieszkam :). Faktura opłacona, czekam teraz na zaświadczenie o zwolnieniu z akcyzy i dokumenty trafią do kuriera. Wszystko bardzo sprawnie jak na razie.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Tesla nie ma dealera więc obawiam się że nie.
Do Europy przypłyną 4 statki z US i chyba 3 z Chin. Dwa z US już są więc te dostawy które mają miejsce dotyczą modeli wyprodukowanych przez Wujka Sama. W piątek zakotwiczył pierwszy statek z Chin więc teraz zaczną się dostawy tych modeli.
Może rejestrować "salon". "Dealer" to skrót myślowy całkiem zgrabny w każdym przypadku oprócz Tesli :)