Bronek

Pionier e-mobilności
Czynność normalna, tylko trzeba pdpierać tam gdzie każą a nie tam gdzie nam się wydaje.
Jedyny problem to nisko i gdy ktoś stosuje te kapsle dodatkowo zmniejsza dystans do gleby. Ja wjeżdżam z jednej strony na takie kliny kamperowe i działam na dwa podnośniki. Albo Nika żaba/podnośnik

McKwacz

Zadomawiam się
Ja dzisiaj zmieniałem na zimówki u swojego „gumiarza” i poszło bez problemu. Podkładki włożone w otwory więc chłopaki musieli zdjąć okładziny z podnośnika. Kółeczka wyważone i zmienione w 15 minut. Pierwszy raz mieli doczynienia z Teslą więc musiałem ich uświadomić żeby kółka dokręcili na 175 nM. Jak ktoś z okolic Nowego Dworu Mazowieckiego to gumiarz już „świadomy” obok Kauflanda w NDM. Myjnia ręczna też niezła. To się chyba PIT STOP nazywa czy jakoś tak. A i cena niezła bo tylko 130 PLN 😀

Last edited:

daniel

Señor Meme Officer
Czy kabel type 2 się zatrzaskuje? Moim ładowałem dwa razy i za każdym razem miałem żółty znaczek Tesli. Ale się ładował. Był też komunikat, że jest niezatrzaśnięty. Ma wycięcie na rygiel jak na ładowarkach, więc chyba powinien.

danielm

Pionier e-mobilności
Ja dzisiaj zmieniałem na zimówki u swojego „gumiarza” i poszło bez problemu. Podkładki włożone w otwory więc chłopaki musieli zdjąć okładziny z podnośnika. Kółeczka wyważone i zmienione w 15 minut. Pierwszy raz mieli doczynienia z Teslą więc musiałem ich uświadomić żeby kółka dokręcili na 175 nM. Jak ktoś z okolic Nowego Dworu Mazowieckiego to gumiarz już „świadomy” obok Kauflanda w NDM. Myjnia ręczna też niezła. To się chyba PIT STOP nazywa czy jakoś tak. A i cena niezła bo tylko 130 PLN 😀
jak dwa lata temu pierwszy raz zmieniałem opony to mnie 4 mechaników obsługiwało, każdy chciał po kole zmienić żeby obejrzeć co tam im przyjechało :) narobiłem rabanu jak z warsztatu tesla wyjechała sama summonem :)

Kmicin

Zadomawiam się
Czy do ladowarki dodawanej do auta przez Tesle mogę dokupić przejściowki, 3fazy?

Bardo dużo podróżuje po Europie i chciałbym ładować się w hotelach jeśli będzie możliwość. Jakie nabyć najlepiej przejściowki aby być gotowy na każdą ewentualność, bądź te najczęstsze?

Dzieki.

Kmicin

Zadomawiam się
Przejściówki są, ale mobile connector jest tylko na jedna fazę. Chyba lepiej kupić całe evse trojfazowe
Mega laik ze mnie. Czy do tego mobile Connector kupię przejściówkę aby podpiąć się pod 3 fazy (ale będzie się ladowal z mocą 1fazy)? Dobrze kombinuje? W sensie na początek mysle o takim tanim rozwiązaniu jeśli się da.