Luqtel

Nowy na Forum
Dzięki za szybką reakcję. A jak zima przyjdzie sroga to realnie ile będzie? Pytam, bo się zastanawiam nad kupnem, ale mieszkam w bloku i nie mam gdzie ładować, a mam napięty grafik i robię dziennie sporo km więc kalkuluję co ile dni będę musiał 'szukać' gniazda. Jeszcze raz dzięki

UseYbrain

Posiadacz elektryka
zależy jaki model:)

Luqtel

Nowy na Forum
Dziękuję za odpowiedzi. Tak w ogóle to zastanawiam się nad sprowadzeniem używanej, ale na gwarancji z UE. Czy będzie duża różnica w zasięgu pomiędzy przedlift i polift? Czy ta pompa ciepla rzeczywiście robi różnicę?

Bronek

Pionier e-mobilności
Mam bez pompy Tm3 a Nissana z pompą. Tesla nagrzewa się ciut szybciej.
Oczywiście to off top ale w codziennej eksploatacji to nie ma znaczenia. Będzie miało w ekstremalnych sytuacjach jak komuś się zdarzy jechać na oparach w mrozie minus 10 itp. Wtedy każdy km się liczy, ale to tak jak ICE :"mogłem jechać wolniej to bym tyle nie spalił lub kupić auto z mniejszym siłinkiem itp".
Jak bym na to szczególnie nie patrzył,

. Ważne to przy zakupie Tm3 używki: stan auta, cena, przeszłość, serwisy i licznik.

Logistycznie przy każdym elektryku u nas ważne jest aby przed zakupem ogarnąć temat ładowania, szczególnie gdy nie ma się tego w domu.. Te samochody sq świetne, tanie ekspolatayjnie, super jeżdżące itp ale bez "przyjaznego" pkt ładowania takiego na co dzień, zawsze dostępnego, będą upierdliwe

Zresztą moja idzie chyba pod młotek i już zaczynam myśleć za ile? Sam nie wiem czy to też dobry pomysł sprzedawać przed testem Xsa? Bo jak to nowe auto będzie mnie wkurzać lub nawalać?

Last edited: