Kmicin

Zadomawiam się
W Tesli? Tak da się. Ustawiasz prąd ładowania i względem tego zmienia się moc. Minimalnie możesz ustawić chyba 6A, który daje:
√3 * 400 V * 6A ≈ 1,7 * 400V * 6A = 4 kW
, to oznacza, że w 9 godzin naładujesz ~36 kW / ~50%. Jak będziesz miał tyle wolnego miejsca w baterii to powinno wejść ;)
Dzieki Wielkie bardzo mi pomogłeś.
Szybkie pytanko jescze. Jeśli wyłączę a w aucie Sentry, ale dam zezwolenie na podgląd z aplikacji do kamer to Sentry i tak ciągle jest w gotowości i zżera baterie? Czy tylko jak załączę kamery z apki to będzie zżerało a jak wyłączę podgląd to tak jakby Sentry było totalnie wyłączone dalej?

Michal

Moderator
Dzieki Wielkie bardzo mi pomogłeś.
Szybkie pytanko jescze. Jeśli wyłączę a w aucie Sentry, ale dam zezwolenie na podgląd z aplikacji do kamer to Sentry i tak ciągle jest w gotowości i zżera baterie? Czy tylko jak załączę kamery z apki to będzie zżerało a jak wyłączę podgląd to tak jakby Sentry było totalnie wyłączone dalej?
Trochę nie rozumiem co chcesz zrobić.
Jeśli chodzi Ci o tę nową wersję Sentry bez kamer, to jak ona zżera energię. Stara (ta korzystająca z kamer) pobierała około 200W, więc w 9 godzin stracisz ~1,8 kWh (2,4%).
Podgląd kamer i tak nie będzie Ci działał 9 godzin, tylko chyba max 10 minut w sumie na dzień ale nie jestem pewny. To ma służyć do sprawdzenia co się dzieje na chwilę jak masz jakieś zdarzenie, a nie do patrzenia jak się muchy ruch..ją w aucie ;)

Kmicin

Zadomawiam się
Bez włączonego sentry nie można podglądać kamer
Na ekranie dałem opcje Wył Sentry. A na dole dało się zaznaczyc podgląd z aplikacji i system nie zmienił na Wł Sentry.

Więc dedukuję tylko ze jeśli bede teraz chciał podejrzeć z apki (bo tak zaznaczyłem w aucie) to włączy Sentry na ten moment a później znow się wyłączy po wyłączeniu apki.

Może się mylę więc pytam

Bronek

Pionier e-mobilności
W apce zawsze możesz włączyć tuz przed podglądaniem. Zobaczysz i wyłączysz. Po ok 10- 15 min sumarycznego ogladania podgląd może być już niedostępny z racji "wyczerpania przydzialu"

Kmicin

Zadomawiam się
W apce zawsze możesz włączyć tuz przed podglądaniem. Zobaczysz i wyłączysz. Po ok 10- 15 min sumarycznego ogladania podgląd może być już niedostępny z racji "wyczerpania przydzialu"
Zawsze, mimo iż w samochodzie zaznaczyłbym Wył Sentry? Chodzi mi o to aby w aucie docelowo był Wył Sentry aby bateria nie schodziła, ale abym mógł w ważnej sytuacji włączyć tylko podgląd z kamery z apki i tyle. Jeśli tak to jesteśmy w domu😀

Michal

Moderator
Jeśli nie masz włączonego wartownika, a chcesz podejrzeć podgląd z kamer, to musisz go najpierw włączyć - możesz to zrobić z aplikacji = jedno kliknięcie więcej, a później po sprawdzeniu kamer, wyłączyć wartownika.
Kamery działają tylko z wartownikiem albo trybem psa, ale ten drugi zużywa jeszcze energię na utrzymanie temperatury.

Kmicin

Zadomawiam się
Jeśli nie masz włączonego wartownika, a chcesz podejrzeć podgląd z kamer, to musisz go najpierw włączyć - możesz to zrobić z aplikacji = jedno kliknięcie więcej, a później po sprawdzeniu kamer, wyłączyć wartownika.
Kamery działają tylko z wartownikiem albo trybem psa, ale ten drugi zużywa jeszcze energię na utrzymanie temperatury.
Dzieki. Temat wyczerpany!