Bronek

Pionier e-mobilności
Ja startuję tempomat na aktualnej prędkości (i to trzeba ustawić w menu aby tak działało też w jeździe z fsd),

A potem galeczką podnoszę lub obniżam prędkość. A jeśli mi odpowiada aktualna widoczna na znaku na ekranie to klikam w niego (wiedząc że akurat mam ustawione +5 itp)
Doddanie gazu przecież nie wyłącza tempomatu, więc nagle przyśpieszanie, załatwiam nożnie

Suchy

Zadomawiam się
Cześć, czy może ktoś z Was garażuje swoją Teslę pod wiatą a nie w garażu? Jestem przed zakupem samochodu i w trakcie planowania domu. Na garaż niestety średnio mam miejsce. Zastanawiam się czy wiata zagwarantuje Tesli optymalną temperaturę. A może to w ogóle nie jest problem i zbytnio się przejmuję? Macie jakieś opinie na ten temat?

danielm

Pionier e-mobilności
Cześć, czy może ktoś z Was garażuje swoją Teslę pod wiatą a nie w garażu? Jestem przed zakupem samochodu i w trakcie planowania domu. Na garaż niestety średnio mam miejsce. Zastanawiam się czy wiata zagwarantuje Tesli optymalną temperaturę. A może to w ogóle nie jest problem i zbytnio się przejmuję? Macie jakieś opinie na ten temat?
to jest samochód nie porcelanowa figurka :)

krzyss

Pionier e-mobilności
W zimie bedzie potrzebowac wiecej pradu zeby przygotowac auto do jazdy. Zasiegi pewnie odrobine gorsze, ale jak ustawisz zeby codziennie np. Na 8 rano byla gotowa do jazdy, i bedziesz sie liczyl z tym ze wezmie na to (tutaj fantazjuje) powiedzmy 3-6kW to nie bedzie problemow.

danielm

Pionier e-mobilności
W zimie bedzie potrzebowac wiecej pradu zeby przygotowac auto do jazdy. Zasiegi pewnie odrobine gorsze, ale jak ustawisz zeby codziennie np. Na 8 rano byla gotowa do jazdy, i bedziesz sie liczyl z tym ze wezmie na to (tutaj fantazjuje) powiedzmy 3-6kW to nie bedzie problemow.
ta zima którą mieliśmy to była moja wina bo postanowiłem ją przeżyć na całorocznych. tym razem kupie zimówki więc śniegu nie będzie.

krzyss

Pionier e-mobilności
ta zima którą mieliśmy to była moja wina bo postanowiłem ją przeżyć na całorocznych. tym razem kupie zimówki więc śniegu nie będzie.
Napewno zimy nie bedzie, bo spodziewajac sie dostawy w lutym kupilem zimowki, odebralem w marcu i juz nie zdazylem ich zalozyc. Teraz jak nie bedzie zimy to bede mial piekne nowe zimowe 2 letnie oponki 🙃