v460

Fachowiec
Hey. Jakie są różnice między SR a LR (poza większą baterią i napędem AWD i RWD) ? Kurczę , jeździłem LR w tym tyg. i nie prowadziłem lepszego auta do tej pory :-D no ale ten nie łapie się na dopłaty.
Jeśli planujesz jeździć głównie wokół domu (masz dom i masz gdzie ładować z gniazdka) SR+ się sprawdzi. Jeśli w trasie, wakacje itd. to pewnie też się da, ale nie będzie tak łatwo i przyjemnie jak w LR.

dawson

Fachowiec
Do pracy mam 250km w dwie strony , 3-4 razy w roku robię trasy 500-1000km. Nigdzie się wtedy nie spieszę , no ale wiadomo ... musze jeszcze poczytać jak z ubezpieczeniem itd w DE. Mógłbym na mamę tam kupić a w PL jeździć ?

Suchy

Zadomawiam się
Cześć, kolejne pytanie przed kupnem. Jest opcja kupna long range "w tranzycie". Cena 10k niższa - wydaje się to spoko opcją. Zastanawiam się jedynie, która to wersja czy coś. Zasięgu 580km zamiast 614km, różnica, z którą mogę żyć. Zastanawiam się czym jeszcze się to auto różni w stosunku do takiego, które teraz zamówię (niestandardowe zamówienie) z odbiorem w grudniu. Ktoś może ma jakiś pomysł?

Bronek

Pionier e-mobilności
Trudno powiedzieć.. i chyba nikt tego na 100% nie wie. Ale nawet jeśli coś, to raczej pierdoły np w postaci braku przejścia drewienka na drzwi. Może i kierownica nie być grzana? Ale może też i niczym? Tesle raczej nie leżakują w magazynach

danielm

Pionier e-mobilności
Cześć, kolejne pytanie przed kupnem. Jest opcja kupna long range "w tranzycie". Cena 10k niższa - wydaje się to spoko opcją. Zastanawiam się jedynie, która to wersja czy coś. Zasięgu 580km zamiast 614km, różnica, z którą mogę żyć. Zastanawiam się czym jeszcze się to auto różni w stosunku do takiego, które teraz zamówię (niestandardowe zamówienie) z odbiorem w grudniu. Ktoś może ma jakiś pomysł?
auto różni się tym że z usa są wyższe koszty a z chin niższe stąd niższa cena

krzyss

Pionier e-mobilności
Do pracy mam 250km w dwie strony , 3-4 razy w roku robię trasy 500-1000km. Nigdzie się wtedy nie spieszę , no ale wiadomo ... musze jeszcze poczytać jak z ubezpieczeniem itd w DE. Mógłbym na mamę tam kupić a w PL jeździć ?
Jak bedziesz mial upowaznienie i zostaniesz dopisany do ubezpieczenia to tak. Oficjalnie jednak nie dluzej niz 6 miesiecy w roku.

krzyss

Pionier e-mobilności
Podobno tylko bateria. Cos bylo wspominane ze silnik inny ale nie ma potwierdzenia.

Bronek

Pionier e-mobilności
Obyś nie miał "życzliwych" i kumatych w prawie sąsiadów lub "kolegów". Ale jak będziesz uważny i malo gadatliwy to OK. Numer z mamą przejdzie.
Mam znajomych co pokupowali np kampery a to ok 60 000 mniej (akcyza) i jeżdżą na blachcach niemieckich lub czeskich.

SquawkVFR

Zadomawiam się
Jak odbiorę to mogę dać znać. Mam VIN ale bladego pojęcia kiedy odbiór, dodzwonić oczywiście się nie da.