krzyss

Pionier e-mobilności
,
u mnie 550km. Model LR 2021, odebrany w marcu. Wczoraj sprawdzałem (po 7k km) i pokazał 548km
a u mnie LR z marca panasonic i pokazuje 509km po 20kkm.
Najwiecej widzialem po zakupie 541km

Michal

Moderator
No i ja 1/4 ładowań mam DC. Mysle ze to spada sporo na poczatku a potem sie stabilizuje, ale nie spędza mi to snu z powiek :)
Dokładnie - podobno na początku jest spadek o około 5% przez pierwsze 10-20 tyś km, a później następne 5% traci się już na przestrzeni 100-200 tyś ;)

Jusand

Posiadacz elektryka
TM3 SR+, Szybkie pytanie, którędy wracać po odbiorze z Warszawy do Gdańska? S7 (da radę na raz?) czy A2/A1 (ładownie Ciechocinek).

danielm

Pionier e-mobilności
TM3 SR+, Szybkie pytanie, którędy wracać po odbiorze z Warszawy do Gdańska? S7 (da radę na raz?) czy A2/A1 (ładownie Ciechocinek).
albo dwa ładowania: lućmierz/ciechocinek (nie dojedziesz z warszawy do ciechocinka, chyba że 100km/h i start z baterią na 100%) albo S7 i ładowanie po drodze na jakimś greenwayu/orlenie, troche tego jest więc w zależności od tego jak daleko zajedziesz...

Szatan

Posiadacz elektryka
Jechalem z nowego dworu mazowieckiego do Ciechocinka z początkowa bateria 65% później lądowanie SC z 12% na 95% i dalej cisnąłem już do Gdańska 140km/h dojechałem z 14%.
Da się pewnie S7 dojechać do Gda bez ładowania w między czasie jak ktoś będzie jechał średnio 100km/h
Ja chciałem wypróbować SC.

Doktor

Posiadacz elektryka
S7 ma najszybszą ładowarkę GreenWay w Mławie, 90kW. To wydaje się najbardziej ekonomiczna - trasa ma najmniej km, dużo mniej niż autostradami i wolniej się jedzie, więc mniejsze zużycie. W efekcie dużo oszczędza się na czasie ładowania.

krzyss

Pionier e-mobilności
S7 ma najszybszą ładowarkę GreenWay w Mławie, 90kW. To wydaje się najbardziej ekonomiczna - trasa ma najmniej km, dużo mniej niż autostradami i wolniej się jedzie, więc mniejsze zużycie. W efekcie dużo oszczędza się na czasie ładowania.
Kwintesencja jazdy nad morze z Warszawy :)
Zrobilem ta trase elektrykiem okolo 30razy. Najlepsza. Ladujemy w Mlawie, a potem modlimy sie zeby zadzialy Pawliki Orlen. I bedzie git.