newbe

Posiadacz elektryka
Zależy co masz na myśli przez "działa". Ja dzwoniłem z Węgier, jak mi samochód nie wstał po apdejcie i ogarnęli holowanie do serwisu za granicą (na Węgrzech są tylko superchargery), więc coś tam działa. Nie wiem co by było jakbym zadzwonił, że się wyprzytkałem z prądu i utknąłem.
Mi chodzi o to że pani na telefonie uprzejmie twierdziła że w Ukrainie będzie i Internet w samochodzie I assistance w razie przebicia opony czy innej usterki.
De facto (bo tam byłem) internet przestał działać 5 km od granicy I póki nie umieściłem dodatkowy smartfon z Access Point w samochodzie to nie miałem sterowania zdalnego, powiadomień o wywołaniu alarmu, nie mówiąc już o Spotify w drodze.
Domniemam się zatem że pani po prostu nie miała racji I wprowadziła mi w błąd prawdopodobnie nie świadomie...
Domniemam się też że z assistance nie było by różowo, aczkolwiek dzięki przepompowaniu opon do 3.2 bar nie uszkodziłem ani felgi, ani opony...
Jak ktoś pojedzie do Ukrainy I spróbuję skorzystać z assistance i podzieli się swoim doświadczeniem to będzie faktem. A póki co nie mamy dowodów ani że działa, ani że nie działa.
Węgry to jednak Unia, jakby to była Serbia czy Macedonia to można by było na tej podstawie sugerować jak by to działało w innym kraju nie unijnym...

newbe

Posiadacz elektryka
Oprócz pojemności: ta bateria nie osiąga 250 kW na SuC V3 przy standardowym (automatycznym) przygotowaniu baterii do szybkiego ładowania. Trochę pojeździłem przez Niemcy w Sierpniu i 170 kW przez chwilę to maksimum który zobaczyłem, tak samo w Lućmierzu.
W rzeczywistości taka prędkość i tak była dla mnie za duża, bo potrzebowałem z pasażerami więcej czasu na postojach...
Na plus jest to że zimna tą bateria też się nie boi tak jak NCA Panasonic.
Ale gadają że niby te NMC mniej degradują, ale tego nie byłem w stanie sprawdzić.
Mam już 21 tys. km, moim zdaniem i tak warto brać.

Elamigo

Nowy na Forum
Czy moge prosić o userów modelu 3 LFP, Long Range 75Kwh 2021 oraz Performance 2021 82Kw o podanie szacowanych zasięgów jakie macie podczas naładowania do 100%? Niedługo po zakupie.
Czy Performance po założeniu kół Aero 18" powinien miec zblizony zasieg do wltp 614km zamiast 550km?

Last edited:

Szatan

Posiadacz elektryka
Czy moge prosić o userów modelu 3 LFP, Long Range 75Kwh 2021 oraz Performance 2021 82Kw o podanie szacowanych zasięgów jakie macie podczas naładowania do 100%? Niedługo po zakupie.
Czy Performance po założeniu kół Aero 18" powinien miec zblizony zasieg do wltp 614km zamiast 550km?
U mnie SR+ LFP pokazuje zasieg 430km po nadalowaniu 100%

Darkoblues

Zadomawiam się
Long Range 75Kwh 2021
u mnie 550km. Model LR 2021, odebrany w marcu. Wczoraj sprawdzałem (po 7k km) i pokazał 548km

Attachments

• Zrzut ekranu 2021-09-7 o 16.18.26.png
    Zrzut ekranu 2021-09-7 o 16.18.26.png
    536,2 KB · Liczba wyświetleń: 69