Bronek

Pionier e-mobilności
:) z tym rożnie.. Lepiej rozpocząć zdanie od : prowadz do... Bo tu mamy do czynienia z innym podejściem Tesli
Smsy czyta w "słachili", nawiguje gadając nie po polsku, rozumie polski, bo piękne pisze co mowisz a robi co innego.
Od prawie trzech lat nie potrafią tego skodyfikować, aczkolwiek j polski jest w sumie od niedawna.
Czasem mam ochotę przejść z powrotem na angielski, ale wtedy.... Itd

slaveq

Pionier e-mobilności
Graj nazwa
moje TOP5:
- graj "nazwa utworu"
- zadzwoń do "ktoś tam"
- szukaj w google "coś tam"
- nawiguj do X
- otwórz schowek
- złóż lusterka
graj "nazwa utworu" działa też z np. z telefonem odtwarzającym muzykę z Tidala? W ogóle co jest z tym Muskiem, od pół roku słyszę że Tidal już wchodzi natywnie jako jedna z opcji odtwarzacza i co? I psinco :(

Tad

Zadomawiam się
ja dziś na czuja powiedziałam: "wycieraczki wolniej", bo na auto jakoś dla mnie za szybko machały. zwolniły i pokazał się napis: "Wycieraczki 2/4"

Bronek

Pionier e-mobilności
Auto, jeden itd działa.
Spryskiwacz nie.
Właściwie to tylko brakuje mi tylnej kamery. Używam :lusterka, zimno/ciepło mi i komend do nawigacji. Czasem "zadzwoń do" sporadycznie "wycieraczki na dwa " a jak machnie to "wycieraczki auto"

danielm

Pionier e-mobilności
Jak użyć funkcji asystenta parkowania?
jest to ciutek skomplikowane ale jak juz wiesz jak to działa to nie jest trudne. tesla nie wykrywa linii miejsc parkingowych bo patent na to ma izraelska firma mobileye. za to wykrywa dwa zaparkowane auta lub ściane i auto i próbuje zaparkować między nimi. należy przejechać powoli za miejsce parkingowe i pozwolić tesli je wykryć. pojawi się P na ekranie. klikasz P, wrzucasz wsteczny i start:

v460

Fachowiec
jest to ciutek skomplikowane ale jak juz wiesz jak to działa to nie jest trudne. tesla nie wykrywa linii miejsc parkingowych bo patent na to ma izraelska firma mobileye. za to wykrywa dwa zaparkowane auta lub ściane i auto i próbuje zaparkować między nimi. należy przejechać powoli za miejsce parkingowe i pozwolić tesli je wykryć. pojawi się P na ekranie. klikasz P, wrzucasz wsteczny i start:
To jest trochę gadżet? Wprawny kierowca w takie miejsce wjedzie na raz, bez poprawek. No ale na pewno jako ciekawostka fajne! No i pewnie są osoby, które na hasło „koperta” reagują alergią. Wtedy to pewnie „ratuje życie”.

danielm

Pionier e-mobilności
To jest trochę gadżet? Wprawny kierowca w takie miejsce wjedzie na raz, bez poprawek. No ale na pewno jako ciekawostka fajne! No i pewnie są osoby, które na hasło „koperta” reagują alergią. Wtedy to pewnie „ratuje życie”.
jest gadzet ale nigdy nie umiałem parkować równolegle i nie musze się uczyć wraz z nowym autem, robi to świetnie i wjeżdża w naprawdę wąskie miejsca. prostopadle zawsze parkuje tyłem i autonomiczne do niczego potrzebne mi nie jest ale ze dwa-trzy razy użyłem w ciasnych miejscach żeby wjechała tyłkiem a potem już dokończyłem sam. za to dużo bardziej przydatny jest summon, choć ta funkcja nie lubi jak się na nią patrzy. jak komuś pokazuje to często nie działa tak jak bym chciał :)