nabrU

Moderator

pmlody

Pionier e-mobilności

inter

Pionier e-mobilności

danielm

Pionier e-mobilności
A nie lepiej kupić dysk SDD, jest szybszy i wytrzymalszy.
szybkość nie ma znaczenia na razie bo to nie są wielkie ilości danych, choć skoro tesla dała podgląd wszystkich kamer to może wprowadzi zapis podglądu wszystkich kamer. dysk SSD i karta pamięci to praktycznie ta sama technologia choć sam używam dysku

inter

Pionier e-mobilności
szybkość nie ma znaczenia na razie bo to nie są wielkie ilości danych, choć skoro tesla dała podgląd wszystkich kamer to może wprowadzi zapis podglądu wszystkich kamer. dysk SSD i karta pamięci to praktycznie ta sama technologia choć sam używam dysku
Dokładnie, tylko zupełnie inny sposób zarządzania danymi, karta SD, lubi bez ostrzeżenia nagle się uszkodzić. Szczególnie przy ciągłym zapisywaniu danych. Na dysku kontroler zapisuje w różnych miejscach, aby optymalizować zapis.

danielm

Pionier e-mobilności
Dokładnie, tylko zupełnie inny sposób zarządzania danymi, karta SD, lubi bez ostrzeżenia nagle się uszkodzić. Szczególnie przy ciągłym zapisywaniu danych. Na dysku kontroler zapisuje w różnych miejscach, aby optymalizować zapis.
zapisywanie w różnych miejscach jest w przypadku tesli baaaaaaardzo przydatne i choć o tym nie wiedziałem potwierdzam. tesla ostatnio zapisuje tylko ostatnie 10minut zdarzenia, kiedyś nawet kilka godzin można było znależć na dysku. 2 lata temu mialem wypadek na ekspresówce i mogłem odzyskać zapisane wcześniej minuty dzięki temu bo nie zostały nadpisane fizycznie przez nowsze.

inter

Pionier e-mobilności
Nie sprawdzałem karty, ale pen pobiera 60-90 mA, SSD 220-250 mA , i nie każdy zadziała :confused:
Używaja np dysków samsunga 1T i działaja bez problemu. Sama Tesla sprzedaje, ale cena jest z czapy.

inter

Pionier e-mobilności
Nie sprawdzałem karty, ale pen pobiera 60-90 mA, SSD 220-250 mA , i nie każdy zadziała :confused:
USB3 ma nawet do 900 mA, więc powinno dać radę.