zibizz1

Pionier e-mobilności
Kierunkowość opon w tym nie przeszkadza?
Nie, bo kierunek jest ten sam. Chyba że to opony asymetryczne z oznaczeniem INSIDE/OUTSIDE to wtedy ich tak nie zamienimy. To sa opony asymetryczne:
1696416426804.png

Olecki

Pionier e-mobilności
Nie, bo kierunek jest ten sam. Chyba że to opony asymetryczne z oznaczeniem INSIDE/OUTSIDE to wtedy ich tak nie zamienimy. To sa opony asymetryczne:
View attachment 13649
Przecież opony kierunkowe też mają oznaczenie inside/outside, tylko zwykłe symetryczne montujesz dowolnie. Takie opony też można rotować na osi ale trzeba przełożyć je na feldze.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Przecież opony kierunkowe też mają oznaczenie inside/outside, tylko zwykłe symetryczne montujesz dowolnie. Takie opony też można rotować na osi ale trzeba przełożyć je na feldze.

Kierunkowe nie maja oznaczenia inside/outside tylko mają kierunek toczenia.
Z mojej świadomości wyparowało że opony mogą nie być kierunkowe.
Mówiąc że nie da się zamienić miałem na myśli kierunkowe asymetryczne ale chyba takich nie ma.

KrzysztofFly

Moderator
a to nie lepiej przed sezonem, kiedy wiecej pyłow, klimy itd działa?
Najlepiej dwa razy w roku, przed sezonem zimowym i na wiosnę, przed sezonem letnim. Jednak jeśli ktoś mało jeździ, to pewnie lepiej przed zimą, jak jest trochę przypchany, to lubią parować szyby.

Sceptyczny entuzjasta

Posiadacz elektryka
Wyskakuje mi ostatnio dziwny błąd ładowania DC. Podjechałem dziś pod kaufland, podpiąłem AC i poszedłem na zakupy. Wracam a tu na wyświetlaczu takie coś jak na zdjęciu. Jakieś 2 tygodnie temu to samo było pod Lidlem. Co ciekawe parę ładowań na SuC odbyło się bez problemu, podobnie próba na Greenway. Spotkał się ktoś z takim błędem?

Attachments

• 20231005_124924.jpg
    20231005_124924.jpg
    3,9 MB · Liczba wyświetleń: 61

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Wywala błąd tylko na ładowarce AC? Jeśli tak to może problem komunikacyjny tychże ładowarek z autem. Gorzej jakbyś dostał taki error na ładowarce DC .

KrzysztofFly

Moderator
Wywala błąd tylko na ładowarce AC? Jeśli tak to może problem komunikacyjny tychże ładowarek z autem. Gorzej jakbyś dostał taki error na ładowarce DC .
Tyle, że w zwykłych ładowarkach AC, nie ma żadnej komunikacji z samochodem.