cooler

Pionier e-mobilności
Mam pytania odnośnie nawiewów na tylni rząd w Tm3:

- Wiem jak włączyć i wyłączyć, czasami jest niby włączone ale takie jakby wyszarzone - co to znaczy?

- Dodatkowo nie bardzo wiem jak sterować temperaturą i czy da się ustawić na tył inna temperaturę niż na przód? Jeżeli mam SPLIT na przodzie i lewa strona ma inną temp. niż prawa, to które ustawienie idzie na tył? Czy lewy went ma ustawienia z przodu z lewej a prawy z prawej?
Byłem ostatnio w bardzo gorących krajach i cały czas musiałem przestawiać ustawienia, raz pomimo 19 st wiało gorącym, a raz pomimo 23 trzeba było kręcić w górę bo lodem zasuwało. Z tyłu cały czas mówili że za gorąco... Podczas gdy ja marzłem w ręce...
Logika klimy mocno niezrozumiała dla mnie... Może jest tylko jeden wewnętrzny termometr i sobie zgaduje, a gdy np. słońce operuje bardzo mocno z jednej strony to nie daje rady?

danielm

Pionier e-mobilności
Mam pytania odnośnie nawiewów na tylni rząd w Tm3:

- Wiem jak włączyć i wyłączyć, czasami jest niby włączone ale takie jakby wyszarzone - co to znaczy?

- Dodatkowo nie bardzo wiem jak sterować temperaturą i czy da się ustawić na tył inna temperaturę niż na przód? Jeżeli mam SPLIT na przodzie i lewa strona ma inną temp. niż prawa, to które ustawienie idzie na tył? Czy lewy went ma ustawienia z przodu z lewej a prawy z prawej?
Byłem ostatnio w bardzo gorących krajach i cały czas musiałem przestawiać ustawienia, raz pomimo 19 st wiało gorącym, a raz pomimo 23 trzeba było kręcić w górę bo lodem zasuwało. Z tyłu cały czas mówili że za gorąco... Podczas gdy ja marzłem w ręce...
Logika klimy mocno niezrozumiała dla mnie... Może jest tylko jeden wewnętrzny termometr i sobie zgaduje, a gdy np. słońce operuje bardzo mocno z jednej strony to nie daje rady?
klimatyzacja w tesli model 3 jest dwu a nie trójstrefowa. z tyłu możesz jedynie on/off. jak ktoś tam siedzi to się uruchamia razem z przodem, jak nikt nie siedzi jest wyłaczone.
Co do temperatury klimy to ja też nie mogę dojść z nią do porozumienia. czasem wieje zimnym mimo że dojdę do 22 stopni. zauważyłem że.... jak wyjde i wejde to wtedy się ogarnia. chyba czujniki temperatury są w dziwnym miejscu ustawione i utrudniają dobranie temperatury.

danielm

Pionier e-mobilności
Szybkie pytanie. Czy sentey mode wysyła wam powiadomienia na telefon o zdarzeniach? Dziś dowiedziałem się że ponoć istnieje taka możliwość ale nigdy się to u mnie nie zdarzyło. Trzeba to jakoś aktywować?
ze zdarzeń nie, tylko z alarmu. choć ma się to zmienić w sofcie v10 na który czekamy od grudnia 2020

krzyss

Pionier e-mobilności
Szybkie pytanie. Czy sentey mode wysyła wam powiadomienia na telefon o zdarzeniach? Dziś dowiedziałem się że ponoć istnieje taka możliwość ale nigdy się to u mnie nie zdarzyło. Trzeba to jakoś aktywować?
Dwa razy tak mialem, ze tryb wartownika uruchomil alarm. Same zdarzenia nie daja powiadomien, ale to lepiej chyba.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Włączanie zadanej temperatury 5-10 minut przed jazdą jak dla mnie rozwiązuje sprawę niekomfortowych zimnych nawiewów. Na krótkie postoje zostawiam utrzymywanie temperatury.

danielm

Pionier e-mobilności
Gdy zapmnimy wyłączyć tą funkcję (psa chyba też?) , to m/w o ile dobrze pamiętam za pół godziny, Tesla powiadamia o długo działającej klimatyzacji
chyba nie. tej zimy podczas grubych opadów śniegu testowałem jak szybko auto odśnieży się samo. miałem nagrzewanie dobre 45min odpalone i nie przypominam sobie powiadomienia.

Bronek

Pionier e-mobilności
Mi kilka dni temu zameldowała , jak zostawilem klimę. Kwestia czasu? Moze i dłużej nie pamiętam, ale 100% byl komunikat. Coś w rodzaju, " klimatyzacja działa dłuższy czas"
Edit, żona twierdzi ze moglo być nawet kilka godzin. Stała przed domem, miałem zaraz jechać ale plany sie zmieniły i zapomniałem o zostawieniu w trybie- jak twierdzi żona - "PSA".

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
"W przypadku wykrycia poważnego zagrożenia kamery w samochodzie zaczną nagrywać i włączy się alarm.
W swojej aplikacji Tesla otrzymasz powiadomienie informujące o zdarzeniu".